Musicaloxa, el festival de música antiga de Callosa d’en Sarrià, celebra enguany una nova edició que es desenvoluparà del 23 al 30 d’agost. El festival està organitzat per l’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià i l’Associació Amics de l’Orgue de Callosa Ple a 4.

Enguany, com a conseqüència de les obres de restauració que s’estan escometent a l’Església Arxiprestal de Sant Joan Baptista, els concerts del festival i el Cicle de l’Orgue es traslladaran a la Casa de Cultura i ‘El Raval’. La programació englobarà a més els ja consolidats cursos de música antiga.

Els cursos reuniran un any més a alumnes de tot arreu del món per a gaudir de l’estudi d’instruments com l’orgue, el clave, la baixó, el violí, els instruments de corda premuda, percussió i un seminari de temperaments històrics.

Benantzi Bilbao (òrgan), Javier Artigas (clave), Hiro Kurosaki (violí), Fernando Sánchez (baixó), Juan Carlos De Mulder (corda premuda), Pedro Estevan (percussió) i Raúl Martín Sevillano (temperaments històrics) componen l’elenc de professors especialitzats enguany.

A més de la part formativa, Musicaloxa acollirà diversos concerts gratuïts. El Cicle de l’Orgue se celebrarà els dies 23 i 24 d’agost al carrer del Raval. El dia 23 el concert del Cicle de l’Orgue serà a càrrec de Yuzuru Hiranaka i Anders Danman, i el dia 24 serà a càrrec de Javier Artigas i Benantzi Bilbao. La programació de concerts es completarà amb diverses actuacions musicals també a l’aire lliure al carrer del Raval, així com amb un concert dels professors que imparteixen els cursos i un altre dels alumnes.

Els estudiants de música interessats a participar en els cursos podran informar-se per a realitzar la matrícula a través de la pàgina web de Musicaloxa (www.musicaloxa.com). Els primers inscrits podran optar a alberg gratuït en el Càmping l’Algar. Els empadronats de Callosa tindran el 50% de descompte en la matrícula. Així mateix, tots els alumnes matriculats en els cursos rebran de forma gratuïta un taller de ‘Temperaments històrics’ a la vesprada, impartit pel professor Raúl Martín Sevillano.

Musicaloxa s’ha convertit en una oferta cultural d’extraordinària qualitat que omplirà un any més de música els racons del municipi callosí.