La vigesimotercera edició del Festival Medieval d’Elx se celebrarà entre els pròxims dies 25 d’octubre i 1 de novembre i comptarà amb 12 actuacions tant de música com de teatre i dansa en els diferents espais culturals de la ciutat: Gran Teatre, Sala Cultural La Llotja, Les Clarisses, Palacio de Altamira, Sala la Tramoia i les places del Raval i del Congrés Eucarístico.

“Volem aprofitar tots els espais culturals que ofereix la ciutat així com places cèntriques per a oferir espectacles de teatre i de música de tall medievalista, de qualitat i variats. El Festival Medieval és un referent cultural en la província i enguany ho hem volgut dedicar als clergues i els joglars. A més, enguany és parell i per tant hi ha representacions del Misteri d’Elx. cal recordar que el festival va encardinado al Misteri”, ha indicat la regidora de Cultura, Patricia Macià.

Per açò, la Regidoria de Cultura s’ha plantejat un canvi d’ubicació del mercat ambulant medieval que tots els anys s’instal·la als voltants de la basílica de Santa María. “Amb l’objectiu que el soroll propiciat pel propi mercat ambulant i la ciutadania que s’acosta, no siga un problema per a les pròpies representacions del Misteri, hem decidit canviar la ubicació dels llocs del mercat al Passeig de l’Estació i voltants del Palau de Altamira. Un lloc també cèntric i que no afectarà al bon desenvolupament de la Festa”, ha comentat Maciá.

Les actuacions començaran el 25 d’octubre amb la inauguració del mercat ambulant medieval a partir de les 18 hores (que estarà fins al diumenge 28 d’octubre). El mateix 25 a partir de les 20:30 hores tindrà lloc en la Sala Cultural La Llotja, “Trobadors i joglars”, romanços de tradició oral, a càrrec de Gabriel Calvo, amb una entrada de 5 euros.

El divendres 26 d’octubre, en les Clarisses, i a partir de les 19 hores hi haurà música de la mà de José Luis Pastor amb “La Dansa medieval del Plectre” amb una entrada de 5 euros. A les 22:30 hores tindrà lloc en el Gran Teatre “Nou Mester de Joglaria” amb una entrada de 10 euros.

El dissabte 27 d’octubre a partir de les 12 hores i en el Palau de Altamira, la companyia il·licitana La Carreta Teatre actuarà amb l’obra “L’encantament del drac”, estrena del festival i amb entrada gratuïta. A les 18 hores en la Sala La Tramoia hi haurà una mostra de danses des de l’Edat Mitjana fins al segle XVIII, “On Danse”, en col·laboració amb l’Associació de Teatre Escolar, amb una entrada de 4 euros.

El mateix dissabte actuarà en el Gran Teatre a partir de les vuit de la vesprada Rafael Álvarez ““El Brujo” con “La Luz Oscura”, obra basada en la vida i obra de Sant Joan de la Creu. L’entrada és de 10 euros. I a les 23 hores en la Plaça del Raval tindrà lloc més música amb “Ombra”.

El diumenge 28 d’octubre, de nou en el Palau de Altamira, teatre a les 11:30 hores de la mà de NSM Teatre amb “El medievo y los sentidos”, amb entrada lliure i estrena del festival. A les 19 hores, Rocío Guzmán i José Torres Vicente actuaran a la Llotja amb “La virtut en l’aire”.

El festival continua el 29 d’octubre a les 20 hores en Les Clarisses amb “Vita christi d’Isabel de Villena”, música i literatura de la Corona d’Aragó, com a commemoració del 555 aniversari del nomenament d’Isabel de Villena com a abadessa del Real Convent de la Trinitat de València.

El dimarts 30 d’octubre en la sala La Llotja a partir de les 20 hores actuarà Esclafit Teatre amb “@Rita_Trobador”, amb entrada lliure, i el dimecres 31 la companyia il·licitana Maracaibo Teatre farà un recorregut pel centre fins a la plaça del Congrés Eucarístico amb teatre de carrer i foc i el seu espectacle “Zarabanda”.

Les representacions del Misteri seran el 26 d’octubre a les 22 hores, el 27 d’octubre a les 22 hores i l’1 de novembre a les 10 i 17 hores.