Comença una nova edició del cicle Infotògrafs a la Seu ciutat d’Alacant (C/ Ramón y Cajal, 4), amb la conferència “La voz del silencio” a càrrec del fotògraf José Manuel Navia, dilluns que ve, 31 de maig, a les 19 hores. El cicle es retransmetrà en directe en l’enllaç. Infotògrafs arriba a la novena edició amb la coordinació de Javier Serrano i comptarà amb dues sessions més els dies 1 i 8 de juny amb les intervencions de Gabriel Díaz i Ilan Wolf, respectivament.

Programa:

Dilluns 31 de maig, a les 19 hores

JOSÉ MANUEL NAVIA. “La voz del silencio”

Afirma l’escriptora Isak Dinesen que els que hagen sigut lleials amb la història contada, quan hagen dit l’última paraula, sentiran la veu del silenci… No deu ser ací on comença la fotografia? I en la seua novel·la Lluny d’Àfrica es produeix un diàleg entre els dos protagonistes en què la baronessa Blixen diu a Denys Finch: “Hi ha tanta màgia en aquesta gent i aquesta terra.” I ell li respon: “La màgia no està en la gent o en la terra, sinó en l’ull de l’espectador. Tu els dónes la teua pròpia màgia.”

Dimarts 1 juny, a les 19 hores

GABRIEL DÍAZ. “El fenómeno de PHOTOBOOK”

Sobre la gènesi del PhotoBook, des del naixement de la idea, passant per la maquetació i acabant en l’edició i publicació. Es repassen tots els aspectes que hi incideixen per a obtenir un resultat final adequat. Durant la conferència es mostraran imatges d’algunes publicacions per a documentar la teoria.

Dimarts 8 juny, a les 19.00 h

ILAN WOLF. “Estenograma”

Des del 1992 la seua activitat principal és impartir tallers sobre la càmera fosca per a adults i xiquets en col·legis, centres d’art, museus, escoles d’art i universitats. Al llarg dels anys ha exposat les seues obres en exposicions individuals i col·lectives a França, Alemanya, Suïssa, Itàlia, Espanya, Anglaterra, Estats Units, Israel i la Xina.