La Casa de Cultura de l’Alfàs del Pi acull aquest dissabte, a les 20 hores, un recital de guitarra a càrrec del músic italià Luciano Pompilio. Activitat que promou la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs del Pi, en col·laboració amb la regidoria de Cultura.
La crítica especialitzada destaca la delicadesa, la sensibilitat i el gran domini tècnic del guitarrista Luciano Pompilio, tot això combinat amb un virtuosisme que fa comprendre millor la seua reputació internacional, ha destacat el regidor de Cultura, Manuel Casado.
Es va graduar en guitarra clàssica en 1990 en l'»O. Giordano» en Foggia, amb honors. Va estudiar musicologia en la Universitat d’Arts de Bolonya aconseguint la Laurea DAMS amb l’anàlisi del Nocturnal de Britten en Semiologia de la Música.
Forma un duo amb G. Caputo aconseguint el reconeixement de la premsa especialitzada i obtenint 15 primers premis, entre els quals destaca el del Concurs de Montelimar (França), el més important del món per a duo de guitarra. Ha oferit concerts en importants esdeveniments musicals en tota Europa, Mèxic, els EUA i Corea.
Ha realitzat enregistraments per a la RAI 3 Televisió i altres emissores. Els seus CDs són transmesos per Radi Vaticà regularment. Imparteix classes magistrals a Itàlia i en diversos països del món. Compagina la seua activitat concertística amb la docència. Col·labora de manera estable amb les més importants orquestres i amb el Rimsky Korsakof String Quartett. Ha fet concerts per tota Europa, Àsia i Amèrica.
Les entrades -10 euros per a les persones que no estiguen associades a la Societat de Concerts de Música Clàssica de l’Alfàs- es podran adquirir una hora abans en l’hall de la Casa de Cultura.