Després de diversos mesos de treball i dedicació el Jardín Artístico Nacional Huerto del Cura ja compta amb una restaurada façana principal de la casa, la qual forma part del Catàleg d’Edificis Protegits d’Elx. Orientada a Llevant, les vistoses columnes de tronc de palmera que suporten la terrassa superior, es complementen amb la sèrie de cairats-tronc de palmera del sostre, les quals subjecten a la volta de l’espai que existeix entre els cairats. Finalment, i després de la lenta i artesanal restauració dels últims mesos, la porta principal d’entrada al Saló Phoenix i els finestrals laterals, s’han folrat també en fusta de palmera datilera (Phoenix dactylifera).
Francisco Orts, un dels propietaris de l’Hort del Capellà, ha sigut l’encarregat de supervisar de prop els treballs. Per a realitzar la rehabilitació ha respectat, en tot moment, la idea original del seu pare Juan Orts de fa més de 80 anys, de començar a utilitzar fusta de palmera. En relació a aquesta qüestió ha declarat que “en tornar a veure la porta d’entrada a la casa amb la coberta de fusta de palmera reformada, he vist un somni complit”. A més, ha destacat la dificultat de combinar els elements decoratius amb el seu ús estructural en l’edifici.
D’aquesta manera la façana de la casa de l’Hort del Cura, llueix totalment renovada, però seguint i respectant els criteris que la converteixen en un edifici protegit. Les palmeres que són l’essència del jardí, també formen part del cor de la casa, de la seua estructura i de la seua decoració.
Així mateix, el Jardí Hort del Cura vol agrair a l’arquitecte Joaquín Guillén Serrano i a Jose’s Fusters la seua col·laboració en aquest projecte.
Comentarios