L’Ajuntament d’Alacant informa que hui dimecres 13 de juny a partir de les 9.00 hores, el jurat de la desè-quarta edició del concurs de Fogueres Escolars va a visitar els 17 col·legis participants d’aquesta activitat cultural que té l’objectiu de promoure entre la població jove la seua implicació en la Festa de Fogueres des de molt primerenca edat.

José Ramón González, regidor de l’àrea de Festes, ha destacat que “aquesta iniciativa didàctica és fonamental per a educar als nostres xiquets i xiquetes dins de la Festa Oficial de la nostra ciutat, fomentant així la creació i plantà de les seues pròpies fogueres amb esforç i il·lusió, una Festa que viuen des de molt xicotets”.

El recorregut s’iniciarà pels col·legis de la Zona Nord, començant la valoració pel CEIP Gloria Forts, que planta una foguera titulada “¿Evolución? Cuida el presente para tener un futuro”,, i finalitzant en el col·legi Santíssim Sagrament FEYDA, que representa “La volta al món amb SSF”.

L’ordre de visita del jurat dels 17 col·legis participants és el següent: CEIP Gloria Forts, CEIP Santíssima Faç, CEIP Illa de Tabarca, CRAFEM Lucentum, col·legi Santa Mª del Carmen, col·legi Natzaret, CEIP San Fernando, CEIP San Blas, CEIP El Tossal, CEIP Joaquín Sorolla, CEIP Gabriel Miró, CEIP San Francisco d’Assís, CEIP Benalúa, CEIP La Albufereta, CEIP L’Almadrava, CEIP Mediterrani, i col·legi Santíssim Sagrament FEYDA.*

El lliurament de premis es va a realitzar dilluns que ve 18 de juny a les 11 hores en un acte que tindrà lloc en el Saló Blau de l’Ajuntament d’Alacant.

El primer premi rebrà el Trofeu Pedro Soriano com a reconeixement a la seua obra artística, i en memòria d’aquest constructor alacantí que va revolucionar l’estil de les Fogueres en els anys 80 i que està considerat un dels més grans foguerers de tots els temps. A més, els tres primers classificats obtindran una banderola i una tablet per als seus centres. Així mateix, les tres fogueres guanyadores seran publicades en la revista Oficial de les Festes dels Fogueres de Sant Joan 2019.

El jurat valorarà per a la seua deliberació l’originalitat, acabat, visió plàstica, i contingut crític, amb especial atenció a la implicació de l’alumnat en la seua construcció i prevalent, en tot cas, el criteri de l’esforç i dedicació realitzat pels alumnes.

Entre les temàtiques triades pels centres destaquen la fantasia, la figura de la dona, o el passat i futur de la nostra societat.