La programació comença aquest dijous amb la primera sessió de «Jo artista» que presenta el llibre de Lotte Reiniger i amb les visites guiades «Parlem d’art?»
La dansa contemporània torna a omplir les diferents sales del museu, torna el concert de saxo de Lumina Ensemble i el CoroDelantal, dirigit per Sonia Megías
Els més xicotets aprendran en el «Laboratori de lletres i imatges», centrat aquest mes en els flocs de neu, i els adolescents crearan el seu propi pòster en el taller de fancine, entre altres propostes
El MACA aposta un any més per una programació artística per a totes les edats en el període de Nadal amb tallers, música i visites guiades. La programació comença aquest dijous a les 17.30 hores amb la primera sessió de ‘Jo, artista’, en la qual es presentarà el llibre relacionat amb la cineasta alemanya, Lotte Reiniger, que introduirà un taller pràctic sobre el seu treball, obra, imaginari i tècniques.
El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha destacat que “el MACA és un punt de referència en la programació d’activitats per a tots els públics i en aquest període de Nadal no serà menys”.
Els tallers del MACA pretenen que el públic experimente amb l’autoretrat, l’escriptura creativa o la poètica visual entre altres, per a acostar la història de l’art contemporani als més joves. Així, el regidor de cultura ha manifestat que “acostar l’art contemporani i conéixer d’una manera lúdica les col·leccions del museu als xiquets, joves i adults és la prioritat de les propostes que es desenvolupen durant les pròximes setmanes”.
El dimarts dies 20, els amants de la música, gaudiran de la unió del Corodelantal, dirigit per Sonia Megías i de la soprano, Laura Giménez. I, el dimecres 28 tindrà lloc el taller «Un viatge a….l’altre costat» coordinat per Ester García d’Extraradi. Es tracta d’una experiència familiar en la qual majors i xicotets gaudiran d’una vivència que no s’esperen en un museu.
Finalment, el dijous 29 de desembre tindrà lloc el taller «Al dret…i a l’inrevés», coordinat per l’Escola Gràfica de Barri i dirigit a un públic adolescent i adult. Els participants podran elaborar el seu propi fanzine –pòster a través de tècniques senzilles i molta creativitat-. Per a realitzar aquest fanzine s’utilitzarà el dibuix, l’escriptura, el collage i, finalment, un embalatge per a portar-lo a la realitat.
Per a finalitzar la programació d’aquest 2022, arriba al museu el projecte seleccionat en la Convocatòria pública de subvencions 2022 per al desenvolupament de projectes culturals i artístics de l’Ajuntament «Udnámekam. Una història màgica de la música» realitzat per Lumina Ensemble, Sonia Megías i Eva Guillamón, amb imatges de Mitaar Terzic, que sorgeix a conseqüència de la importància donada a la necessària labor pedagògica a realitzar amb el públic que mostra reticències cap a l’art contemporani.
Totes les activitats del Museu d’Art Contemporani necessiten inscripció prèvia que pot realitzar-se en la web del museu. https://maca-alicante.es/