El Misteri celebra hui dissabte, 18 de maig, el 18 aniversari de la seua declaració com a Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. En aquest sentit, el president del Patronat, Francisco Borja, ha indicat que “la cita d’aquest dissabte ens permet recordar la dimensió de nostra Festa i la importància que cadascun dels il·licitans i il·licitanes exercim d’ambaixadors per a mantindre aquesta tradició centenària”.

Borja ha apuntat que “precisament l’objectiu del Patronat és acostar el Misteri d’Elx als barris i pedanies perquè més veïns i veïnes puguen conéixer de manera detallada el drama asuncionista i sentir-se part d’ell, ja que, en definitiva, aquest és un tresor cultural del poble il·licità i són les seues gents, des de diferents àmbits de la societat, les que mantenen visca la celebració”.

“Al mateix temps, l’objectiu del Patronat és augmentar la difusió exterior de la Festa per a incrementar la seua repercussió en l’àmbit nacional i internacional i contribuir així a la seua qualitat de patrimoni mundial”, ha ressaltat el president.

Francisco Borja ha detallat també que “el futur del Misteri passa també per continuar avançant en matèria d’igualtat i per això continuarem augmentant la presència de les dones en l’àmbit de la Festa, com a marca l’actual pla d’igualtat, i com s’ha portat ja a cap amb la incorporació de moltes més dones als seus òrgans directius”.

“Alhora que és fonamental continuar treballant per l’accessibilitat total del Misteri, en la línia en què s’han anat desenvolupant els diferents acords amb l’ONCE i amb Fesord, per a garantir que totes les persones puguen gaudir de la Festa, siguen quals siguen les seues capacitats”, ha indicat.

El president del Patronat ha informat que aquest dissabte es durà a terme un volteig de campanes en la basílica de Santa María a les 15 hores i a les 15.40 hores i a les 20 hores se celebrarà en el temple la tradicional missa cantada en el qual participarà la Capella del Misteri d’Elx.

Venda d’entrades d’agost

Al mateix temps cal indicar que la venda d’entrades per a les representacions del Misteri d’Elx del mes d’agost s’inicia també el dissabte en la web www.instanticket.es, a la qual també es pot accedir a través de la web https://misteridelx.com/. El dilluns donarà inici la venda física a la Casa de la Festa, situada al carrer Major de la Vila, 27.