Amb motiu de l’increment del fons del Museu de Belles arts Gravina amb obra de Francisco Pérez Pizarro, el museu ha organitzat un cicle de conferències sobre la figura del mundialment reconegut artista plàstic, pioner de la modernitat. Les xarrades tindran lloc hui divendres a la vesprada (17.00 hores) i el dissabte al matí (11.00 hores) i comptaran amb la intervenció de destacats crítics i historiadors d’art.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha manifestat que “la iniciativa pretén obrir les portes del museu a noves activitats en les quals es done a conéixer al públic interessat el patrimoni cultural de la institució provincial, que va creixent amb noves obres, en aquest cas donades per la família de Pérez Pizarro a la qual vull agrair la seua generositat”.
La família del pintor ha depositat en el MUBAG quatre de les seues obres titulades Abstracció I, Mística del paisatge, Cementeri de Sant Joan i Abstracció II. En aquest marc es desenvoluparan les conferències per a recuperar la trajectòria de Pérez Pizarro i fer constar la importància d’un pintor fonamental per a entendre els processos constants que es donen en la creació artística i en la creació del pensament plàstic en totes les èpoques.
Les conferències es desenvoluparan en la planta baixa del museu i en elles intervindran Antón Patiño, pintor i escriptor; Miguel Cereceda, professor d’estètica en la Universitat Autònoma de Madrid i crític d’art del diari ABC; Natalia Molinos, historiadora d’art; Eduardo Lastres, artista, escriptor i gestor cultural; Guillermina Perales, crítica d’art i gestora cultural; i Mª José Gadea, historiadora d’art i tècnica del MUBAG.
Pérez Pizarro és un dels primers artistes abstractes que van sorgir a Espanya i el primer a Alacant. En el seu moment va rivalitzar amb artistes a nivell nacional, participant en exposicions de rellevància internacional i en grups artístics tan importants com el Parpalló i Art Mediterrani.