El Museu Paleontològic d’Elx (MUPE), i per tant la ciutat d’Elx, ha sigut present en la XXI Trobada de Joves Investigadors en Paleontologia (EJIP), que recentment s’ha celebrat en la localitat portuguesa de Lourinhã. Aquest congrés lusità-espanyol, el més important de les seues característiques, ha coincidit amb la sisena edició del International Meeting of Early-stage Researchers in Palaeontology (IMERP).
Sota el títol ‘Noves tecnologies i estratègies de comunicació vinculades al Museu Paleontològic d’Elx’, l’equip del centre museístic ha mostrat els últims avanços i línies de comunicació, obtenint a més, un dels premis del EJIP a la millor presentació. En aquest sentit, cal destacar que la divulgació s’ha convertit en els últims anys en el nexe d’unió entre els diferents projectes d’investigació entre el MUPE i la societat, existint per tant una base científica rigorosa que garantisca al seu torn projectes de divulgació.
El museu il·licità lluny de ser un espai estàtic aposta per ser una institució oberta i dinàmica, en el qual la transferència de coneixements a la ciutadania és fonamental. Per a això, la ferma aposta de les diferents institucions que facen costat al museu és primordial, afavorint amb això la incorporació i estabilització de joves investigadors al MUPE.
La Trobada de Joves Investigadors en Paleontologia (EJIP) és un congrés anual dirigit a joves científics en les diferents àrees de la Paleontologia. Cada any compta amb una major repercussió nacional, i fins i tot internacional, participant principalment paleontòlegs i paleontòlogues d’Espanya i Portugal, encara que també intervenen experts d’altres països europeus i de fora d’Europa.