El Museu Paleontològic d’Elx exposa quatre dents, procedents d’Elx, del major tauró que ha existit. En concret pertanyen a un dels majors depredadors marins, Carcharocles megalodon, les restes localitzades dels quals en la ciutat il·licitana evidencien la seua presència en el Mediterrani fa milions d’anys. Les dents, de més de 10 centímetres de longitud, són de formar triangular, molt robusts i amb vora serrada. Unes dades que fan estimar la grandària del tauró en més d’11 metres.

Aquesta peça es mostra al costat d’ostres gegantes i altres restes d’invertebrats en una xicoteta vitrina del MUPE, que ens submergeix en un mar càlid de fa entre 20 i 2,6 milions d’anys. I és que en la planta superior del museu es pot conèixer la història més antiga del que avui és el terme municipal d’Elx. Un capítol de la història de la vida en la Terra que permet als visitants descobrir la flora i la fauna que va existir fa milions d’anys, permetent així mateix comprovar com ha canviat el paisatge al llarg del temps.

A més, gràcies a la col·laboració del Museu Paleontològic d’Elx amb el Centre Comercial L’Aljub, des de hui i fins al 18 d’agost entre les tendes Hiper Plata i Essenza Or del centre comercial es podrà conèixer d’a prop la grandària que tindria la mandíbula d’aquest gran tauró a través d’una rèplica exposada. Els clients podran així comprovar com la boca estava dotada de poderoses mandíbules i d’una dentició impressionant organitzada en diverses files.