El Museu Paleontològic d’Elx, gestionat per la Fundació Cidaris, i l’Associació de persones amb discapacitat intel·lectual d’Elx Integra-T recentment han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament d’activitats en el museu. Aquest acord serveix de marc per a les realització de totes les accions que totes dues institucions desenvolupen conjuntament al llarg de l’any. L’acte es va realitzar en el MUPE i van signar Mª Carmen Muñoz, presidenta d’Integra-T i José Manuel Marín, president de la Fundació Cidaris.

D’altra banda, la signatura va coincidir amb la realització de la primera visita guiada emmarcada en el denominat projecte ‘5 petjades’. Una iniciativa en la qual l’alumnat de l’associació s’està formant com a guia en el museu i que contempla el treball que des d’anys vénen desenvolupant totes dues entitats. El lema del projecte representa al seu torn els 5 dits de la mà, mans que s’ajunten per la integració i que permeten traure projectes avance.

Amb aquest conveni, el MUPE posa una vegada més de manifest l’espai obert i integrador que és, apostant per un museu actiu i accessible. Les activitats s’emmarquen al seu torn dins del projecte didàctic del MUPE, didacPAL, i estan finançades per l’Obra social de la Caixa.