Coincidint amb l’estrena en cinemes de ‘Megalodón 2: la fossa’ el Museu Paleontològic d’Elx dona a conéixer noves peces de la mandíbula del major tauró extint

Un dels elements que més sorprén els visitants durant la seua visita al Museu Paleontològic d’Elx (MUPE) és, sens dubte, una rèplica a grandària real de la mandíbula del tauró Megalodón, un excepcional exemplar de quasi 2 metres d’alt i 1,80 centímetres d’ample que dona la benvinguda res més passar la recepció del museu il·licità.

Coincidint amb l’estrena en cinemes aquest divendres de ‘Megalodón 2: la fossa’, l’àrea de ‘Els Secrets del MUPE’ mostra durant aquest mes d’agost dents de Megalodón d’Elx no exposats fins hui. Les peces, de més de 10 centímetres de longitud, són de forma triangular, molt robustes i amb vora serrada. Aquestes dades fan estimar la grandària del tauró en més d’11 metres.

Megalodón és el tauró extint més conegut en la cultura popular. Va solcar les mars de tot el món entre, fa aproximadament, 20 i 2,6 milions d’anys. Es tracta d’un dels majors depredadors marins, de més de 18 metres de longitud.

Una altra qüestió que sorprén els visitants quan s’endinsen a les sales del MUPE és la seua presència al Mediterrani fa milions d’anys, tal com evidencia la localització de dents en el terme municipal d’Elx i voltants.

Amb tot, i més enllà de les pel·lícules de ficció, la paleontologia permet reconstruir com era la Terra fa milions d’anys i amb això conéixer als seus habitants.