El Museu Paleontològic d’Elx s’ha convertit en un laboratori experimental en testar un nou sensor d’humitat. Es tracta d’un sistema patentat pel químic i investigador Fernando Maldonado, amb qui es va establir contacte a través del departament d’Enginyeria de Sistemes i Automàtica de la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Encara que els controls d’humitat i temperatura poden realitzar-se amb diferent instrumental, existint una àmplia gamma en el mercat, el MUPE serà pioner a fer ús durant els pròxims mesos d’aquesta nova tecnologia basada en material colagénico de baix cost.

D’aquesta manera, al costat d’higròmetres comercials, es col·locaran els sensors de xicoteta grandària i que estan en fase experimental. Una vegada preses les mesures en diferents hores al llarg del dia, i durant un parell de mesos, es comprovarà l’eficàcia del sistema. Un fet que permetrà avalar aquest sistema, aspecte que afavorirà la seua possible implementació en un futur i passar a una segona fase de digitalització.

Museu Paleontològic d'Elx - Foto: MUPE

Museu Paleontològic d’Elx – Foto: MUPE

El museu il·licità té entre les seues principals funcions la conservació de les col·leccions que alberga com a fòssils, minerals, roques i petxines actuals, que constitueixen avui dia el gruix de la institució il·licitana. La seua conservació depèn en moltes ocasions de les condicions ambientals en les quals es troben, sent necessari mantenir una temperatura i humitat constants de les dependències al llarg de l’any.

Amb aquestes proves experimentals, el MUPE fa un pas més en el seu compromís ferm per la conservació de les col·leccions i la cerca de nous materials.

Si t’ha agradat aquesta notícia, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda