Just un dia després de la presentació del calendari d’activitats programades per l’Ajuntament de Petrer per a commemorar el 80 aniversari del final de la Guerra Civil, aquest matí els regidors de l’equip de govern Fernando Portillo, Rafa Masià i Silvia Rodríguez han anunciat l’esperada declaració de la finca El Poblet, lloc històric de l’època, com a Bé d’Interés Cultural, tal com ho recull el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana de hui, 22 de febrer.
Un reconeixement aconseguit una dècada després que el Centre d’Estudis Locals de Petrer realitzara la primera sol·licitud formal per a l’inici de la tramitació. Segons ha indicat l’edil de Patrimoni, Fernando Portillo, “la incoació de l’expedient significa que a partir d’aquest moment i malgrat estar en exposició pública la finca ja és Bé d’Interés Cultural”. Una vegada superat el període d’exposició i al·legacions, el següent pas serà concertar amb la propietat el règim de visites, definint “dies, horaris, condicions, quines parts es podran visitar…”, ha remarcat Portillo.
Tant Rafa Masià com Silvia Rodríguez han mostrat la seua emoció i alegria per aquest reconeixement. Masià ha manifestat que “hui és un dia d’alegria i d’emocions i sensacions. Ha valgut la pena l’esforç per a poder posar en valor aquesta illa de pau que és el Poblet, una illa de pau en una Espanya en guerra”. Per part seua, Rodríguez ha subratllat que “és una alegria aquest reconeixement a la nostra història recent i a la posada en valor d’aquests espais per a recuperar la memòria per a conéixer-nos fins a on hem arribat i com som ara”. També ha remarcat l’interés de la Conselleria d’educació i Cultura en aquesta declaració. Tots dos regidors han destacat els assoliments aconseguits gràcies a la “unió de les forces progressistes”.
Portillo, que ha qualificat aquesta declaració com “una fita important per a Petrer quant a reconeixement del patrimoni i quant a que suposarà un referent i un atractiu per a moltes persones de fora de Petrer, més enllà de reconéixer un espai com a lloc històric que va tindre un paper fonamental i important en el final de la Guerra Civil”, ha tingut paraules d’agraïment i afalac a l’esforç i treball del Centre d’Estudis Locals com a iniciadors de la tramitació i a Boni Navarro, historiador local que “és qui més ha barallat i investigat i divulgat aquest succés històric”, en paraules del regidor.
Comentarios