Fundació Mediterráneo presenta a Alacant divendres que ve 24 de febrer, a les 20.30 hores, l’espectacle Quixote Origen a càrrec de la companyia Ibèrica de Dansa, dirigida pel Premi Nacional de Dansa Manuel Segòvia. Les entrades es poden adquirir en la web www.fundacionmediterraneo.es i en la taquilla de la seu d’Alacant de la Fundació Mediterráneo (Av. Doctor Gadea, 1)
Amb Cervantes com a guia i mestre de cerimònies, la Companyia Ibèrica de Dansa presenta dins del cicle Mediterrani en Dansa el seu espectacle Quixote Origen, un reconeixement d’aquesta joia literària origen de la literatura moderna. Un treball de recerca i recreació de Manuel Segòvia, sobre la riquesa de la Dansa Espanyola i els seus polièdrics estils.
Cervantes, i la seua majestuosa obra El Quixot de la Manxa, ofereix una oportunitat única que convida a posar en valor la llibertat i la crítica intel·ligent i irònica que subjau en l’obra i li ho ofereix a l’espectador des d’una altra perspectiva.
Manuel Segòvia, director de la Companyia Ibèrica de Dansa, aborda aquest nou projecte, Quixote Origen, des del repte que suposa expressar emocions i relatar a través del moviment, posar dramatúrgia, coreografia i música al servei d’aquesta magistral novel·la Cervantina.
“Per a això utilitzarem un codi propi partint de la riquesa de la dansa espanyola i els seus polièdrics estils” confirma Segòvia, “aprofundint en els aspectes essencials de l’obra i utilitzant com a base estructural tres eixos fonamentals: els valors que defensa i que conté l’obra, el fet històric del Quixot de Avellaneda com a novetat i contrapunt, i el laberint literari i d’aventures del propi llibre”, conclou el director.
Quixote Origen és un espectacle en el qual Cervantes serà el guia i el mestre de cerimònies, mostrant el món emocional que habiten els seus personatges i el seu propi a través d’espais virtuals, imaginaris i distòpics on transiten diferents personatges cervantinos.
Aquest espectacle s’emmarca dins del cicle Mediterrani en Dansa, entre els objectius de la qual està convertir a la Fundació Mediterráneo Alacant en un espai per a la dansa en a Alacant, una terra que ha sigut el bressol d’alguns dels millors i més destacats artistes del ball a Espanya.
La seu de la Fundació Mediterráneo és un espai emblemàtic per a la cultura a la ciutat i des que va obrir les seues portes ha acollit a milers d’espectadors de totes les edats amb ganes de descobrir propostes artístiques innovadores i d’assistir a altres propostes d’artistes consolidats.
Cia.. Ibèrica de Dansa
29 anys d’intens treball avalen el prestigi de la Cia.. Ibèrica de Dansa, una de les companyies més consolidades del nostre panorama escènic fundada en 1993 per Manuel Segòvia i Violeta Ruiz de la Vall. La companyia ha pujat els seus espectacles als escenaris de més de trenta països, on la riquesa de la dansa espanyola és reinterpretada en un equilibrat espai en el qual convergeixen tradició i avantguarda.
Entrades disponibles en: https://fundacionmediterraneo.es/entradas-eventos-fundacion/