L’Observatori de la Cultura publica, un any més, els resultats del seu informe anual en el qual, des de 2009, elabora una sèrie d’indicadors relatius a les diferents àrees de la cultura, a l’activitat cultural de les diferents comunitats autònomes i ciutats, a les institucions i esdeveniments culturals més destacats de l’any i a l’evolució anual dels pressupostos de la cultura.

Segons aquest informe, el Principal d’Alacant és el teatre millor valorat de la Comunitat Valenciana, i ocupa el cinqué lloc de la llista d’institucions culturals millor valorades.

Les dues úniques institucions alacantines registrades, i per tant considerades com les millors de la província, es posicionen en el top five del rànquing general de la Comunitat.

El Museu d’Art Contemporani d’Alacant irromp en aquesta llista en la quarta posició, en un moment en el qual MACA i Teatre Principal es troben més a prop que mai. El Principal per primera vegada participa en el programa “Reminiscències. Art i Cultura contra l’Alzheimer” que promou el Museu.

El Director del Principal Francesc Sanguino ha rebut amb satisfacció aquesta notícia “el difícil és mantindre’s en aqueix lloc, i si ens mantenim és perquè hem passat de ser un teatre d’exhibició a un espai de dinamització cultural en propietat de la ciutadania”