El programa Reminiscències. Art i Cultura contra l’Alzheimer, naix l’any 2012 com a projecte pioner en la Comunitat Valenciana, amb la idea de convertir el MACA en un espai d’accessibilitat a l’art i la cultura, la creació i l’activitat plàstica en totes les seues manifestacions, a persones amb Alzheimer de l’Associació de Familiars i Amics de Malalts d’Alzheimer d’Alacant, subministrant així eines i recorreguts artístics amb els quals redescobrir-se i activar múltiples records significatius de moments importants viscuts en la seua vida. 
La signatura del conveni anual ha tingut lloc en el MACA, i han sigut presents, el regidor de Cultura, Antonio Manresa, la presidenta de AFA Alacant, María Luz Rodríguez del Camp, i per part de la Fundació Manuel Peláez, la seua presidenta, Carmen Robles Pariente.
Manresa ha destacat «la importància que el MACA continue mantenint aquest programa després de deu edicions, en les quals hem comprovat els grans beneficis que cadascuna de les sessions té entre els usuaris». «L’educació social és un dels punts forts del museu, i Reminiscències, sens dubte, un dels projectes insígnia». 
Els objectius del programa Reminiscències, Art i Cultura contra l’Alzheimer, són molts després d’una trajectòria de nou edicions: set presencials i dos a través de vídeos a causa de la pandèmia de la COVID-19 en el nostre dia a dia intentem mesurar els seus beneficis quant a comunicació, expressió emocional, reminiscència i conéixer quins aspectes positius o negatius té el programa, segons la percepció dels participants, posant de manifest com l’art i la cultura poden millorar aspectes de la vida de la persona amb Alzheimer com la seua participació social, els beneficis emocionals i la capacitat de gaudi d’una activitat. 
Però el més important, hem aconseguit que les persones amb Alzheimer es distancien d’aqueix rol de malalts i tornen a contactar amb el seu jo vital, amb el seu jo autèntic. Amb la perspectiva que dona el temps, podem afirmar que els participants d’aquest programa Reminiscències han visitat un museu moltíssimes més vegades que qualsevol ciutadà mig interessat en la cultura. Tal dedicació ha millorat la seua qualitat de vida, benestar i autoestima per mitjà de l’art i de les emocions que provoca. Sense teràpies farmacològiques. Amb les arts. Creant una narració amb significat, situant a la persona amb Alzheimer en el centre de l’activitat. Amb el programa Reminiscències, el MACA s’ha reformulat. El museu ja no és el lloc on habiten les muses només comprensibles per una elit experta. S’ha convertit en un espai inclusiu satisfet d’emoció que atén a totes les capacitats. I a tots ens ha fet créixer com a persones.
Aquesta desena edició es divideix en sis sessions creades a partir de sis obres de la Col·lecció Art Segle XX. En les activitats proposades els participants dialogaran, conversaran i compartiran experiències entorn de l’art. A més de realitzar diferents processos creatius amb la finalitat de provocar reminiscències. Les diferents sessions s’estructuren en dues activitats, una visita a ell MACA per a conéixer artistes singulars de la Col·lecció Art Segle XX, així com per a procurar reaccions, reflexions, converses o activitats entorn de l’art i els artistes, però també les sensacions i emocions que puguen provocar les obres. 
La segona activitat, es realitzarà dins del mateix mes en el centre de AFA, Alacant, on es rememora i s’activa el treballat en la visita del museu provocant la reminiscència. Aquestes pràctiques aniran acompanyades d’una caixa amb materials i un quadern amb imatges, textos i activitats, que tractaran de fer recordar situacions viscudes en el passat i despertar diferents emocions en el present: tot a través de les obres dels diferents artistes representats en el museu. Aquestes propostes serviran de guia a els-as professionals de AFA, Alacant per a desenvolupar les activitats creatives.