Enguany es commemora el centenari del naixement del compositor argentí Astor Piazzolla i no són pocs els espectacles organitzats al voltant d’aquesta celebració. El TeatroChapí s’uneix a la commemoració programant el concert Piazzolla 100 anys, amb un quintet que és referent del gènere en l’àmbit internacional. La cita el divendres 14 de maig a les 20’00 h.
Nascut en Mar del Plata (l’Argentina) en 1921, Astor Piazzolla és considerat un dels grans renovadors del tango. Compositor i bandoneísta, va deixar un llegat de nombroses obres que són clàssics coneguts pel gran públic. Milonga de l’Àngel, Tardor Portenya, Libertango, Balada per a un boig, Nonino o Buenos Aires hora zero, són alguns títols emblemàtics d’aquest compositor. En ells, conviu l’ànima del gènere, amb connotacions de clàssic i jazz, que entremesclen els seus llenguatges, tècniques i estils, conferint-li un atractiu major, malgrat que van provocar al principi el rebuig dels cercles tanguísticos més conservadors.
El quintet Fernando Egozcue, que duu a terme aquest homenatge a Piazzolla, està compost pel seu líder, compositor i guitarrista argentí aficando des de 1992 a Madrid. La seua música es troba en la convergència entre el nou tango i el jazz contemporani i en el concert que ens oferiran, podrem gaudir de composicions de Piazzolla al costat d’unes altres del propi Egozcue. Tardor Portenya, Hivern Porteny, Fugida i Misteri o Adéu Nonino de Piazzola, Culpa, 500 motivacions o Vells Aires de Egozcue seran algunes de les obres del concert.
Completen el quintet Claudio Constantini (Bandoneón) Laura Pereira (Piano), Miguel Rodrigáñez (Contrabaix), Thomas Potirón (Violí).
Teatre Chapí de Villena.
PIAZZOLLA 100 ANYS
Divendres 14 de maig 2021. 20’00 h. (nou horari)
Preu únic: 10 €. Preus reduïts per a menors DE 30 anys i majors de 65 anys: 8 euros.