El Rotary Club Internacional L’Alfàs del Pi ha creat un Premi Literari per a animar a la comunitat a expressar les seues vivències, anhels, alegries i esperances en aquests temps d’incertesa provocada per la crisi sanitària del COVID-19.

Aquesta iniciativa va dirigida a persones majors de 16 anys que residisquen a la Marina Baixa. El premi inclou les modalitats de novel·la curta, relat, assaig i poesia i les obres poden presentar-se en espanyol o anglés. Seran textos escrits en format digital (word) i no hauran d’excedir de 4.000 paraules (20 folis).

Totes les obres que es presenten seran originals i inèdites i no podran haver sigut premiades amb anterioritat en altres certàmens.

L’organització estableix que cada participant podrà presentar una obra. Els textos s’enviaran a l’adreça de correu electrònic rotaryalfaz@gmail.com incloent el títol de l’obra, a més del nom, adreça, telèfon e e-mail de l’autor. El termini de presentació conclourà l’1 de setembre de 2020.

La decisió del jurat es donarà a conéixer al desembre. L’organització concedirà tres premis (1r, 2n i 3r) en cadascuna de les llengües, tant en les modalitats de prosa com de poesia, que consistiran en diplomes i trofeus.

Es tracta, en definitiva, d’una iniciativa amb la qual es pretén animar a la població a expressar, mitjançant la creació literària, les seues vivències i preocupacions sorgides durant el període de confinament.

Constituït al maig de 2017, el Rotary Club Internacional L’Alfàs del Pi s’ha marcat com a objectiu fomentar la tolerància, el talent i la pau a través de diferents activitats promogudes al llarg de tot l’any, amb el compromís de servir a la comunitat, l’educació i els sectors més desfavorits.

Inicialment, el club va començar amb un grup de 20 persones procedents de diferents parts del món, número que ha continuat creixent. Hui dia reuneixen representants de països com Espanya, Suècia, Noruega, Itàlia, Hongria, Alemanya, Veneçuela, Guatemala, Països Baixos, Mèxic, Regne Unit i Cuba.