El Teatre Principal d’Alacant publica les bases per a la III Residència José Estruch de Teatre. Aquesta iniciativa ja compta amb dues estrenes absolutes. “Coriolano després de William Shakespeare” de la companyia Granja de Morses a la primavera de 2018, i “Todas las noches de un hombre dormido” de Armónico Impar a l’octubre de 2019.

La Residència José Estruch atorga a la companyia seleccionada el dret a utilitzar les instal·lacions del Teatre Principal durant huit setmanes per als assajos i l’estrena absoluta de l’espectacle el 25 de setembre dins del marc del festival Alacant a Escena de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, amb un caixet estipulat per la companyia en el projecte presentat, i un incentiu a la producció de fins a 4500 € que estipularà el comité seleccionador després de valorar la proposta.

L’edil de Cultura ha assenyalat que «Per al teatre Principal, com a Coliseu de referència no sols a la ciutat d’Alacant sinó a la província, tindre la residència Jose Estruch li dóna una rellevància i categoria encara major, que considere molt important» » A través d’iniciatives com aquesta consolidem el prestigi del nostre Teatre»

La subdirectora del Teatre Principal d’Alacant María Dolores Padilla es mostra satisfeta amb la posada en marxa d’aquesta nova edició de la Residència i manifesta que, com qualsevol Institució que dóna continuïtat a un projecte propi, el desig és continuar millorant les seues condicions, i propiciar així que la qualitat de les produccions continue millorant. Motiu pel qual s’han incorporat dues importants millores en les seues bases. D’una banda l’increment en 500 € del màxim d’incentiu a la producció que ha passat de 4000 € a 4500 €, i l’ampliació de la residència en el Teatre que passa de sis a huit setmanes.

El calendari de terminis marca com a data d’eixida per a la presentació de projectes el 19 de novembre de 2019, i la data límit el 15 de gener de 2020.

La data màxima de resolució de la convocatòria pel comité seleccionador, que enguany estarà integrat per un representant del Teatre principal d’Alacant, un tècnic de l’Ajuntament d’Alacant, i un professional alacantí del sector teatral, serà el 2 març de 2020. La presentació dels projectes serà obligatòriament per via telemàtica.

Com en edicions anteriors, els requisits per a les companyies que decidisquen presentar els seus projectes, passen per tractar-se de companyies professionals amb un mínim del 70% de l’equip artístic i de producció amb domicili fiscal a la província d’Alacant.