El teatre torna a la Casa de la Cultura després dels festivals d’estiu amb la representació de “La regla”, una idea original de Sergio Ramírez produïda per Yorick Teatre i dirigida per Virtu Ribera, que tindrà lloc dissabte que ve 25 de setembre.

Aquesta proposta camina entre la comèdia i la realitat de l’educació en l’època franquista. Durant l’obra, cinc actors donen vida a alumnes i diversos personatges del sistema educatiu partint des del principi bàsic de “la lletra amb sang entra”. Segons explica la pròpia companyia, “La regla és aqueix artefacte de fusta que aconseguia que els reis Gots, els rius d’Espanya, els deu manaments i l’esperit nacional s’aprenguera al peu de la lletra com si nada”.

Així, l’escenari de la KAKV es transformarà en una aula de l’època en la qual governava el general Francisco Franco i ens transportarà a vivències d’infantesa a l’escola amb l’humor per bandera, transmetent un missatge d’amistat, lleialtat i companyonia.

L’obra ha sigut guardonada en diverses ocasions en 2020, amb el premi a la millor direcció en el VI Certamen Nacional de teatre amateur de Mutxamel i amb el premi especial del jurat i el premi al millor actor protagonista en el Festival de Teatre Aficionat (Festeaf) de Rivas Vaciamadrid.

Les localitats per a l’espectacle es poden adquirir en www.kakv.com