Després de la celebració del Trisagio a l’Església de San José, patró del municipi, centenars de festers s’han donat cita en la tradicional Ofrena de Flores, al Santíssim Crist del Bon Encert de l’Alfàs del Pi, on el rector Miguel Ángel Schiller ha rebut als peus de l’altar a l’alegre comitiva, després del seu breu desplaçament des de l’esplanada de la Casa de Cultura, al ritme de la xirimita i el tabalet.

Una Església molt concorreguda durant aquests dies de festa, per la celebració del Trisagio per a aconseguir el Jubileu. El Trisagio Alfasino, patrimoni immaterial de l’Alfàs, un document sonor exclusiu amb més de 160 anys, que tan sols sona en les Festes del Santíssim Crist del Bon Encert de l’Alfàs del Pi, cada mes de novembre, remuntant als qui participen en la cerimònia, a l’arribada de la imatge al poble el 26 de març de 1857, iniciant-se llavors les reformes en la capella “per a donar cabuda a un Crucifix d’alçada més que natural…”, segons es recull en el llibre Història d’un Llegat d’Ángela Castillejo, Rafael Frías i José Soler. Al mateix temps, el Canonge Pascual Baldó, segons s’explica en el mateix llibre, “inicia els tràmits per a obtindre de La seua Santedat Pius IX una gràcia per la qual se de major realç a la Imatge”, un Jubileu anual de quaranta hores que podrà tindre lloc en els tres dies anteriors a la celebració del Santíssim, l’Exaltació de la Creu, i permetrà als qui visiten aquesta Capella obtindre indulgència plenària, una concessió que arriba del Pontífex el 10 de juliol del mateix any en què se sol·licita.

La participació ciutadana en l’Ofrena Floral al Crist ha sigut important, fins i tot s’han vist molts xiquets i xiquetes, la qual cosa garanteix la continuïtat de la festa.

Flores i més. Des de fa anys, també s’emporten aliments i béns de consum bàsics, que es depositen en els limítrofs del recinte, destinats a l’associació local del voluntariat. Han sigut moltes les donacions, i així ho ha destacat i agraït l’alcalde de l’Ajuntament de l’Alfàs, Vicente Arques.