El MUBAG ha aconseguit fer realitat la seua proposta de museu virtual i fer partícips als seus seguidors en el projecte. La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha assegurat que “en aquests moments més que mai el museu el formem tots i des d’aquest centre cultural alacantí es vol aprofitar les circumstàncies actuals com una oportunitat per a portar les seues propostes a les llars i sentir més a prop al públic amb la seua interacció”, ha destacat.
Parra ha explicat que amb la campanya #MUBAGdesdecasa “volem donar a conéixer el fons artístic de la Diputació i les exposicions actuals i entretindre als usuaris en aquests dies de confinament, per la qual cosa en totes les publicacions preval la participació mitjançant activitats amb preguntes, jocs, exercicis o manualitats”.
El Museu de Belles arts Gravina de la Diputació d’Alacant ha generat nous continguts que difon a través de les seues xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter i la web del museu amb activitats per a xicotets i adults relacionades amb la contemplació de les obres. S’ha establit, a més, contacte amb altres museus a través de reptes en els quals la participació és també una de les prioritats.
De la mà dels tècnics del MUBAG i de l’equip del Laboratori de Restauració de la Diputació, s’ofereix valuosa informació sobre artistes, quadres i treballs realitzats en aqueix departament. Els usuaris podran conéixer les dues exposicions permanents, ‘El segle XIX en el MUBAG. De la formació a la plenitud d’un artista’ i ‘L’Escola de Dibuix del Consolat Marítim i Terrestre’. També les mostres temporals dedicades a Antonio Gisbert, en l’espai ‘Reconeixement Internacional’, i a Joaquim Agrassot, en ‘L’artista destacat’, que compten amb obres cedides pel Museu del Prado, el Museu de Belles arts de Bilbao, Patrimoni Nacional, la Universitat Complutense de Madrid o la Reial Acadèmia de Belles arts de Sant Ferran.
Des de #MUBAGdesdecasa es dedica cada dia a un tema i a una mena de públic. Els dilluns els protagonistes són les persones que participen amb la posada en comú de les seues creacions en resposta a la proposta artística del MUBAG realitzada el divendres anterior. Els treballs del públic es mostren a través d’àlbums en les diferents xarxes socials.
El dimarts es dedica a una obra d’un artista de l’exposició permanent ‘El segle XIX en el MUBAG’ amb informació del tema, estil i anècdotes a la qual cal parar atenció per a resoldre el misteri de la setmana. El dimecres la diversió està enfocada als més xicotets, amb una activitat especial per a aprendre de manera lúdica i participativa com pintava un artista en el segle XIX.
El dijous, la publicació se centra en la mostra ‘L’Escola de Dibuix del Consolat Marítim i Terrestre’, primer centre de formació oficial de belles arts a la província, per a anar descobrint el seu contingut. El divendres es planteja un nou repte artístic amb l’objectiu de motivar la creació artística sobre un tema proposat que es podran desenvolupar durant el cap de setmana.
La pàgina web del MUBAG s’actualitza durant la setmana amb nous continguts sobre restauració i materials descargables com a exercicis plàstics i educatius orientats a proporcionar coneixements sobre la col·lecció del museu i rebre la versió dels usuaris. Es pot trobar informació de les exposicions passades i actuals i un recorregut per les activitats destacades.
Comentarios