La programació està enfocada a tota la família com una eina amena i divertida per a adquirir nous coneixements sobre l’art i la història
06-04-23.- La Diputació d’Alacant oferirà aquesta Setmana Santa un complet programa d’activitats culturals que girarà entorn de les exposicions de ‘Els Guerrers de Xi’an’ i la de Joaquín Sorolla. El MARQ, el MUBAG i els jaciments de Lucentum i la Illeta dels Banyets acolliran programes gratuïts per a tota la família de l’11 al 14 d’abril.
La Fundació CV MARQ ha organitzat en el museu tallers didàctics per als més xicotets i visites guiades a ‘El llegat de les dinasties Quin i Han, la Xina. Els guerrers de Xi’an. Així mateix, en els jaciments arqueològics es desenvoluparan activitats dirigides a xiquets d’edats compreses entre els 6 i 12 anys, en horari d’11.00 a 13.00 hores, els dies 11 i 12 en Lucentum i el 13 i el 14, en l’enclavament de La Illeta dels Banyets al Campello. ‘
Les entrades per a cadascuna de les activitats són gratuïtes, amb aforament limitat a 25 persones per taller o visita, i prèvia inscripció en les taquilles del MARQ. Més informació en la pàgina marqalicante.com.
D’altra banda, el MUBAG estrena per primera vegada des de la seua obertura un calendari especial que inclou dos itineraris temàtics per a famílies a l’exposició temporal ‘Sorolla i la pintura valenciana del seu temps. Diàlegs i contrastos’. Una mostra que, fins al moment, ha rebut la visita de més de 20.000 persones i estarà a Alacant fins al 24 de juny.
Aquestes dues visites guiades estan destinades a xiquets i xiquetes de 6 a 12 anys acompanyats pels seus familiars i es duran a terme tant en horari de demà com de vesprada, a les 12.00 i a les 18.00 hores. Per a participar en aquesta activitat, d’hora i mitja de duració, serà necessària inscripció prèvia a través de la web del museu, el correu electrònic visitasmubag@recursossl.es o en el telèfon 611 729787.

TALLERS DIDÀCTICS MARQ

· Dibuixa i acoloreix el teu propi Guerrero Xi’an. Dimarts, 11 d’abril
· Els artesans del boshanlu. Dimecres, 12 d’abril
· Llums de la Dinastia Han. Dijous, 13 d’abril
· Jocs tradicionals xinesos: el Tangram. Divendres, 14 d’abril

ITINERARIS TEMÀTICS MUBAG
· Mirades creuades: l’artista i el/la model, inclou l’elaboració d’un retrat.
· Festa valenciana: llum, germanor i bellesa, inclou la decoració del fragment d’una obra.