Enrique Botella presentarà «Escarcha en el pelo», la seua segona novel·la publicada per Editorial Mankell, acompanyat de l’escriptor de novel·la policial i poeta Carlos Salem. La trobada es realitzarà el dijous 9 de juny a les 19:30h a la Sala de Conferències en la Seu UA Ciutat d’Alacant Alacant del carrer Sant Ferran, 40.
Botella, Advocat, i Salem periodista, tots dos escriptors, conversaren sobre aquest thriller judicial que conta la història de Pablo Arce, un advocat retirat que torna als tribunals per a defensar al seu amor de joventut acusada d’assassinat.
En «Escarcha en el pelo», Enrique Botella relata les raons que van portar a un prestigiós advocat penalista com Pablo Arce a deixar el seu retir enfront de la mar, després de la pèrdua traumàtica de la seua dona, per a defensar a Raquel Montero. La trama porta a Pablo Arce a defensar al seu antic amor de joventut, Raquel, acusada d’assassinar a la seua parella sentimental per suïcidi assistit. En el procés Arce també s’enfronta a resoldre una pregunta que li turmenta: Què fer si la dona que mestresses et demana que la mats?
L’assistència a la presentació del llibre «Escarcha en el pelo» és lliure, estarà limitada a l’aforament de la sala. En finalitzar la trobada, l’autor signarà exemplars dels seus llibres, que també es podran adquirir en el propi recinte. L’esdeveniment serà transmés en streaming a través de l’enllaç: https://si.ua.es/es/videostreaming/sede.html
Enrique Botella
Enrique Botella (Alacant 1960). Advocat, conferenciant i articulista ha col·laborat en diversos mitjans de comunicació i revistes jurídiques i des de fa diversos anys imparteix el Taller Teòric Pràctic “L’actuació de l’advocat en el procés davant el tribunal del jurat”. És autor dels relats «Espuma de Mar» (Premi José Ferrer en 2011) i «Aroma de Cerezas» (2020) i de les novel·les «En la memoria del viento» (2004) i «El Silencio y el Mar» (Editorial Mankell 2018), finalista del Premi Azorín de Novel·la 2016.
Carlos Salem
Carlos Salem Sola (Buenos Aires, 1959) és periodista, novel·lista i poeta. Resident a Espanya des de 1988, la seua obra ha sigut traduïda al francés, alemany i italià. La seua novel·la més recent, «Madrid mata» (Alrevés Editorial 2022) és el segon lliurament de la sèrie protagonitzada per Dalia Fierro, Sever Just i la Brigada dels Apòstols que va tindre el seu origen en ‘Los que merecen morir» (Alrevés Editorial 2021) a la qual precedeixen 39 novel·les. Amb la seua obra poètica més recent participa al costat d’altres autors de novel·la negra en «Poetas del crimen. Por la paz» que també coordina i dirigeix, al costat de Mariano Sánchez Soler. L’Editorial Alrevés destinarà tots els guanys per la venda de «Poetas del crimen. Por la paz» a ACNUR per a l’auxili als refugiats del conflicte a Ucraïna.