En la mostra, titulada ‘Grans Genios del arte con discapacidad’, Fundació ONCE pretén reconèixer i difondre l’obra d’artistes amb algun tipus de discapacitat o d’aquells que troben en ella la seua inspiració. La Fundació comptarà amb obres de l’artista alacantí Eusebio Sempere en el seu VII Biennal d’Art, gràcies a la col·laboració del Museu d’Art Contemporani d’Alacant i l’Ajuntament d’Alacant, que han cedit un total de sis obres.

L’edil de cultura, Mª Dolores Padilla ha volgut destacar el rellevant que és poder gaudir a Madrid de Sempere per partida doble. A l’exposició de les obres en la Biennal d’Art, se sumisca la retrospectiva que fins al 17 de setembre pot visitar-se en el Museu Nacional Reina Sofia.

És segons paraules de la regidor «un orgull per a tots nosaltres que Sempere siga veritablement reconegut i valorat per la seua excel·lent obra i aportació a la cultura alacantina».

En aquesta setena edició la Biennal, comisariada per Mayte Barrera, exposa prop de 70 obres d’una trentena d’artistes, en la seua gran majoria (més del 85%) amb discapacitat, i entre els quals es troben Antonio Saura, Nancy Spero, Derek Jarman, Ángela de la Creu, Tasseta Dean o David Hockney.

Els assistents també podran admirar obres de Francisco de Goya, cedides per Fundació Ibercaja i per la Real Acadèmia de Belles arts de Sant Fernando, i diferents videos explicatius de com la discapacitat es reflecteix en l’obra d’artistes com Edgard Degas, Claude Monet, Edvard Munch o Van Gogh.

L’exposició es complementa amb un programa d’activitats paral·leles, tant de formació com d’oci, que són accessibles per a tots. Tallers, conferències, cicles d’arts escèniques (dansa, cinema i teatre) i projeccions de pel·lícules, en col·laboració amb Centre Dramàtic Nacional, Acadèmia de les Arts i de les Ciències Cinematogràfiques i La Casa Encesa, són algunes de les activitats en les quals s’acostarà al públic el treball de companyies de dansa i teatre inclusiu.

Obra Eusebi Sempere. Foto: Gabinet de PreMsa. Aj. Alacant

Obra Eusebi Sempere. Foto: Gabinet de PreMsa. Aj. Alacant

Uno de los objetivos principales de esta edición es el de crear una muestra de gran nivel artístico. Esta apuesta por la calidad se pretende conseguir con la asistencia de un público más especializado (galeristas, coleccionistas, representantes de museos y empresarios del sector).

La Bienal de Arte Contemporáneo es un ambicioso proyecto cuya misión es conseguir los dos objetivos claves de Fundación ONCE: accesibilidad e inclusión. Se trata de apostar por una cultura accesible para todos trabajando desde distintos ámbitos de actuación: por un lado el de la accesibilidad universal y por otro el hecho de poder disfrutar de la cultura en igualdad de condiciones. El otro reto es lograr el acceso de los artistas con discapacidad al circuito del mercado del Arte, consiguiendo así su inclusión social y la inserción laboral.

El éxito de las anteriores ediciones de la Bienal, con más de 185.000 visitas en 2016, ha permitido contar con un gran número de patrocinadores y colaboradores que han confiado en el proyecto. Entre ellos, CentroCentro, el Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Fundación AXA, Deutsche Bank, Samsung, Fundación Konecta, Mastercard, Campofrío, INAEM –Centro Dramático Nacional-, La Casa Encendida, Fundación Universia, Flexiguía Audioguías y la Academia de Cine.

Además del Museo de Arte Contemporáneo de Alicante, y el Ayuntamiento de Alicante, han colaborado con la cesión de obras, otras entidades públicas y privadas como la Colección Banco de Santander, la Galería Helga de Alvear o el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, y el Centro de Arte y Naturaleza de Huesca, entre otros.

Más información: http://bienal.fundaciononce.es/

Si t’ha agradat aquesta activitat, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda