El Festival Internacional de Cinema Fantàstic d’Elx – FANTAELX, que se celebrarà del dijous 22 al dissabte 24 de novembre en el Centre de Congressos «Ciutat d’Elx» (d’accés gratuït), presenta el cartell de la seua sisena edició. L’il·lustrador Joan Martín Giménez s’ha encarregat del disseny basant-se en la figura de l’escriptora Mary Shelley, pionera de la ciència ficció moderna i autora de la novel·la Frankenstein, que enguany compleix els 200 anys des de la seua publicació. En commemoració, el festival comptarà amb diverses conferències relacionades amb la temàtica, a més de la projecció de la pel·lícula «El doctor Frankenstein» (1931). El clàssic d’Universal Pictures, dirigit per James Whale i interpretat per Boris Karloff i Colin Clive, es considera una de les obres més importants del gènere fantàstic, i es podrà tornar a gaudir en pantalla gran en el marc del festival. La projecció del llargmetratge serà el dijous 22 de novembre en la sala B dels Cinemes Odèon en dues passades diferents, a les 18:00h i a les 20:30h, sent d’accés gratuït fins a completar aforament.

La resta d’activitats, també d’accés gratuït, tindran lloc en el Centre de Congressos «Ciutat d’Elx». Els matins del dijous 22 i divendres 23 de novembre, de 9:30h a 13:30h, se celebrarà el Congrés Internacional de Gènere Fantàstic, Audiovisuals i Noves Tecnologies. El congrés és una nova secció del festival, i està dirigit per Mario-Paul Martínez (professor del Departament d’Art de la UMH i director del Grup de Recerca Massiva) i per Fran Mateu (director del festival), comptant amb la col·laboració de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i del Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària.

L’objectiu del congrés és la difusió d’estudis de recerca dins de les diferents línies temàtiques del Gènere Fantàstic, abastant totes les seues possibles variants i plataformes: cinema, televisió, teatre, literatura, còmic, videojocs, realitat virtual, etc. Per a açò, es comptarà amb la participació de conferenciants de caràcter internacional, procedents de centres com la Universitat Tècnica d’Aquisgrà (Alemanya), o la Universitat Nacional de Costa Rica, així com ponents de caràcter nacional, que assistiran des de diferents punts del mapa, com la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat d’Alacant, la Universitat Ramon Llull o la Universitat Complutense de Madrid, entre unes altres. Així mateix, també es comptarà amb l’assistència d’especialistes del Gènere Fantàstic, procedents de llocs com Texas (Estats Units) o Bèlgica, la qual cosa proporcionarà un acostament més heterogeni, entre ponents i assistents, a les diferents disciplines dins de la temàtica.

Foto: Silvia Conesa

Foto: Silvia Conesa

Durant les vesprades del véns 23 i dissabte 24 de novembre, de 16:30h a 21:00h (amb un descans intermedi), arribarà el torn de les projeccions de curtmetratges, en les quals es podran veure reconeguts treballs de fantasia, terror i ciència-ficció, molts d’ells projectats per primera vegada en la província, com el curtmetratge francés Atomic Espot, de Stephanie Cabdevila (presentat en festivals com el Clarmont); el belga Muil, de Jasper Vrancken(que la seua premiere va tenir lloc en la passada edició del Brussels Fantastic Film Festival); o l’espanyol Afecte, d’Ángel Gómez Hernández (presentat recentment a Sitges i Nocturna). El dissabte 24, després de finalitzar la segona sessió, a partir de les 21:00h, es donarà pas a la Clausura, en la qual es lliuraran els premis per a les categories al millor curtmetratge alacantí, el guanyador del qual accedirà directament al festival Nadal Sagnant – Weekend Horror Awards d’Alacant; al millor curtmetratge nacional, el guanyador del qual accedirà al Festival de Curtmetratges de Terror i Fantàstic 1000 Crits de Buenos Aires (Argentina); i al millor curtmetratge internacional, el guanyador del qual accedirà al Festival Internacional de Cinema de Terror de Valparaíso, a Xile. La Clausura serà presentada per Silvia Conesa, actriu, directora, guionista i Jurado del Festival.

La sisena edició del festival està organitzada per l’Associació Unicorn Negre i el Grup de Recerca Massiva UMH, i compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, així com d’organismes com Visit Elx, el Centre de Congressos «Ciutat d’Elx», la Universitat Miguel Hernández d’Elx, el Vicerectorat de Cultura i Extensió Universitària, els Cinemes Odèon, el Centre Comercial l’Aljub, o la tenda de marxandatge cinematogràfic Cinema Paradiso.

Amb la celebració d’aquesta nova edició, d’accés gratuït a totes les seues activitats fins a completar aforament, i sense necessitat d’inscripció prèvia, Elx tornarà a ser un punt de trobada per als amants del gènere fantàstic.

Més informació: http://www.festivalcinefantaelx.com/