L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla, ha presentat l’edició 29 del Festival digital Art Futura, la tercera en la qual participa Alacant, al costat del seu director Montxo Algora i les responsables del MACA, Rosa Castells, i de les Cigarreras, Miriam Gilabert.
ArtFutura arriba a la seua nova edició en més de vint ciutats, incloent Alacant, Buenos Aires, Londres, Madrid, Mèxic, Montevideo i Xangai.
El festival obri el 22 de Novembre, amb activitats especials a Londres (Stour Space), Madrid (Espai Fundació Telefònica) i Alacant (MACA – Museu d’Art Contemporani d’Alacant).
Padilla ha afirmat «que és un plaure poder seguir formant part d’un festival amb la trajectòria de Art Futura, que està present en les principals capitals del món». «El MACA i les Cigarreras són, sens dubte, els espais idonis per a albergar les diferents accions que es realitzen a Alacant dins del festival per la seua contemporaneïtat i la seua posició en la cultura alacantina».
EL FESTIVAL
Què significa ésser humà en l’era de la tecnologia?
Què significa ésser humà en l’era de la tecnologia? Per ventura s’adapta la tecnologia a les nostres aspiracions i necessitats reals… o és a l’inrevés?
Ens dirigim cap a un món més amable, mes empàtic i més humà? O anem contra direcció? Amb la revolució tecnològica d’Internet i les xarxes socials, hem fomentat les possibilitats intimistes del jo, però també hem desenvolupat tecnologies com la Realitat Virtual o la Realitat Mixta que ens podrien permetre crear xarxes de comunicació esteses, més perfectes, compassives i empàtiques entre les persones.
I per a entendre aquesta nova simbiosi entre humanitat i tecnologia, l’art és un element crucial.
La xarxa d’artistes i investigadors Collaboration for Humane Technologies afirma que “en el cor de la nostra acció creativa està la convicció que per a generar futurs viables hem de replantejar críticament el progrés tecnològic a favor d’un posthumanismo que no és ni antihumano ni exclusivament per a sustentar la vida humana, com la coneixem actualment”.
- Tecnologia Humanitzada
Tecnologia humanitzada és revertir la crisi d’atenció digital i realinear la tecnologia amb els millors interessos de la humanitat. El Center for Humane Technology, una xarxa d’artistes, acadèmics i investigadors, ha subratllat l’amenaça digital del nostre temps: “La nostra societat està sent segrestada per la tecnologia. El que va començar com una carrera para monetizar nostra atenció ara està erosionant els pilars de la nostra societat: la salut mental, la democràcia, les relacions socials i els nostres propis fills”.
- Futurs Viables
La xarxa Collaboration for Humane Technologies afirma que “Cal replantejar-se críticament el progrés tecnològic a favor d’un posthumanismo que no és ni antihumano ni únicament per a sustentar la vida humana tal com la coneixem actualment”.
- Mentalitat Solidària
Potser la potència del nostre futur estiga precisament en la nostra humanitat i no tant en la codificació o el dataísmo. Tindrà a veure més amb la intel·ligència relacional, les habilitats socials i amb una mentalitat futurista, solidària i imaginativa.
El programa audiovisual d’ArtFutura 2018 es presenta en totes les ciutats on té lloc el festival i inclou l’últim en creativitat digital: Animació 3D, videoclips, motiongraphics i tot el relacionat amb les noves estètiques.
- 3D Futura Xou
Cada any, el 3D Futura Xou inclou les obres internacionals més destacades en animació digital i reflecteix l’evolució d’aquest camp creatiu. Grans estudis, escoles especialitzades i artistes freelance. Tot té un lloc en aquest programa que ens sorprèn cada any per la seua originalitat i capacitat tècnica. Incloent noves obres de Goodbye Kansas, Julius Horsthuis, Maxim Zhestkov, Hans-Christoph Schultheiss, Mads Broni, Simon Christoph Krenn. Nicolas Deveaux, Besjan Sertolli, Peter Tomaszewicz, Laurent Witz i Dusan Kastelic. Futura Graphics
- Futura Graphics
És el programa dedicat a l’experimentació, destacant anualment els treballs més brillants en el camp de les noves estètiques: Animacions digitals, curts, videoclips i obres mixtes en la cerca de nous llenguatges. Amb obres d’Alex Popescu, Lubomir Arsov, Nexus Studios, WOW Inc., Substance, Klub Simon, Michael Enzbrunner, Serjan Burlak, Mike Mort…
- Artworks
Art Digital, New Mitjana, Realitat Virtual, Dansa, Performance… El programa Artworks presenta les noves formes de documentar les obres digitals del nostre temps. Documents que, moltes vegades, van més enllà de la pròpia obra, oferint noves formes de sentir l’experiència artística. Amb treballs de Teamlab, WOW Inc., h0nh1m, Ouchhh…. i uns altres. + informació:http://www.artfutura.org/v3/artfut ura2018-2
- Schools Futura
Una secció dedicada als millors treballs recents d’escoles de tot el món. Des del 3D als efectes especials i els motiongraphics. Escoles seleccionades de França, Dinamarca, Canadà i Estats Units. Amb noms com ESMA, ISART, Gobelins, Ringling College of Art and Design, The Animation Workshop, New3DGE, MOPA, Rubika…
- Behind the Scenes
Una nova secció sobre els “Making off”. Aqueixos mini documentals que expliquen els secrets darrere de la màgia dels efectes especials i l’animació 3D. Incloent peces sobre Mikros Image, Goodbye Kansas, ManvsMachine, Wow Inc. i uns altres.
EL FESTIVAL A ALACANT
MACA, el Museu d’Art Contemporani d’Alacant.
Jornada Dissabte 24 de novembre de 2018
CIGARRERAS.
Projecció del programa audiovisual els dies 24, 25 i 26 de gener i altres activitats durant aqueix mes.
Comentarios