El Festival Tercera Setmana  se celebrarà a Alacant entre el 7 i el 10 de juny. Una mirada internacional és el lema d’enguany d’un festival, que es representarà també a Castelló i València, que sempre ha fixat el seu radar allèn de les nostres fronteres convertint aquesta edició en la més internacional de totes les celebrades i reforcen el compromís de Tercera Setmana amb un dels principis que ho va veure nàixer.

Xile, Mèxic, Uruguai, França, Grècia o Iran són algunes de les nacionalitats que estaran presents en la programació de la tercera edició del Festival Tercera Setmana, que van presentar els seus directors artístics Tomás Ibáñez i Paco Macià.

Des de Xile, arribarà 40.000 kms, una obra que permetrà descobrir el que significa ser immigrant en aquell país i que es podrà veure a Alacant el 8 de juny en el Teatre Arniches.

Visibilizant a la dona creadora

Des de la seua primera edició el Festival Tercera Setmana ha estat especialment sensibilitzat en visibilizar el treball de les dones creadores en les arts escèniques. Aqueixa aposta fa un pas més en 2018 en aconseguir no solament que existisca paritat entre les propostes dirigides per homes i dones, sinó que siguen majoria les d’aquestes últimes. Quasi el 60% de la programació són espectacles dirigits per dones o que inclouen a alguna en el seu equip d’adreça.

Un passeig per les propostes més avantguardistes del panorama nacional

Rebota, rebota y en tu cara explota és el cridaner títol de la vibrant performance que signen Agnés Mateus i Quim Tarrida, des de Barcelona, i amb la qual denuncien les contradiccions d’aquest món: protestes i manifestacions fins que es tanca la porta i llavors, fem tot a l’inrevés (passivitat, indiferència…). El text s’apropia de l’insult, de les paraules tabús, mitjançant l’humor, per a llançar a l’escenari tot el pes de la inacció que es podrà veure el 10 de juny en el Teatre Arniches.

"Rebota, rebota y en tu cara explota". Performance de Agnés Mateus

«Rebota, rebota y en tu cara explota». Performance de Agnés Mateus

La programació a Alacant

07/06/2018  22 h

Su à Feu

Ágora Teatre Principal, Pç. Ruperto Chapí. Gratuito

08/06/2018 20.30h

40.000 kms

Teatre Arniches. Entrades 12 €

09/06/2018 19.00h

Flux

Explanada Espanya. Gratuït

10/06/2018 19.00h

Culbuto

Pç de l’Ajuntament. Gratuït

10/06/2018 20.30h

Rebota, rebota y en tu cara explota

Teatre Arniches. Entrades 12 €

APP del Festival

Es pot accedir a la totalitat del programa a través de la app del festival, elaborada per l’empresa Vila-realense Yourszene, que permetrà als i les espectadors-as consultar, còmodament, totes les activitats del festival des de qualsevol lloc, a més de comprar les entrades, amb descomptes exclusius i addicionals, per a les obres que els interessen. Una estupenda manera d’acostar-se, a un colp de clic, al menú escènic que s’ha preparat des del festival.

Tercera Setmana, el conjunt, és una iniciativa de AVETID, amb la col·laboració de la Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura (IVC), Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC), IVACE, Turisme, IVAJ, Fes Cultura, Ajuntament de València, Mercavalència, La Marina de València, la Mutant, Palau de la Müsica, La Rambleta, Diputació de València, Ajuntament de Castelló, Menador Espai Cultural, Universitat Jaume I (UJI), Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, Conselleria Cultura, Participació i Esports del Govern Balear, Institut d’Estudis Balearics, Caixa Popular, Ayuntamiento de Alicante, Alicante Cultura, Fundación SGAE, Centre Cultural La Nau, UNiversitat de València, Associació de Comerciants del Centre Històric de València, RENFE, ADIF, Unión Alcoyana y Cervezas Turia. Y en sintonía con Santiago Off, Vociferio, Avivament y Creador.es

Si t’ha agradat aquesta activitat, comparteix-la en xarxes socials. Inclou els nostres hashtags #LOBLANC#envalencia #CulturaAmbtu #CulturaAmbmi #CompartimCulturaAmbtu. Per a conèixer altres esdeveniments en la zona consulta nostra Agenda