Des que divendres passat totes les previsions meteorològiques feien presagiar que a qualsevol moment podria desencadenar-se un temporal, igual que ha ocorregut en altres llocs de la Comunitat Autònoma, els responsables del Festival de Folklore no van deixar de buscar alternatives, perquè, si hagués estat necessari, el públic i els grups convidats no haguessen perdut l’oportunitat de trobar-se.

Des que divendres passat ens visités la penya Huertana “El Limonar” de Pla de Bruixes (Múrcia), fins que el diumenge el Grup de Danses de Villena, clausurés el Festival de Folklore amb la Jota de Villena, els tres grups convidats, Murcia, Toledo i Romania) han tingut l’oportunitat de conèixer la nostra ciutat i els nostres costums i ells, a canvi, ens han fet gaudir amb els balls i la música d’arrel de les seves respectives terres d’origen.

Ha estat un festival molt complet en el que a estils musicals i coreografies es refereix, des de la singular tradició folklòrica romanesa, passant per la frescor de les parrandas murcianes, per arribar al sobri i depurat folklore de la Pobla de Montalbán, més proper a la singularitat castellana que a la voluptuosidad manxega.

Cal destacar també el calorós respatller que ha rebut la mostra per part del públic, que ha omplert cadascun dels espais en els quals s’ha ofert el festival de folklore.

D’altra banda, cal assenyalar també, l’important esforç que ha realitzat el Grup de Danses de Villena que ha aconseguit una renovació tant del seu vestuari, com de la seua posada en escena. En la gala de les Virtuts, vam poder comprovar a més que la música i les danses tradicionals de la nostra ciutat, tenen assegurada la seua continuïtat, a causa de la gran pedrera que en aquests moments posseeix l’agrupació folklòrica de la nostra ciutat.

 

Promesas Grupo de Danzas de Villena. Foto: KAKV

Promesas Grupo de Danzas de Villena. Foto: KAKV