El cicle Mediterrani en Dansa de la Fundació Mediterráneo continua amb l’espectacle de “Un Lucero” de Lucía Campillo, una de les ballarines més destacades del panorama dancístico nacional, un acte que tindrà lloc aquest dissabte 11 de febrer a les  20.00 hores en Fundació Mediterrani Alacant (Av. Doctor Gadea, 1). Les entrades poden aconseguir-se en taquilla o a través de www.fundacionmediterraneo.es
En “Un Lucero”, Campillo fa un recorregut pels diferents pals del flamenc, folklore i música clàssic-espanyola per a desconstruir, des d’un punt de vista actual i avantguardista, el ball tradicional.
Durant aquesta tercera edició de Mediterrani en Dansa, el cicle reunirà artistes i representacions de gran qualitat artística i cultural. Luis Boyer, president de Fundació Mediterráneo, destaca que “des de la Fundació volem oferir un espai per al desenvolupament d’una disciplina tan bella, complexa i completa com és la dansa”.
“Un Lucero” parteix de la necessitat d’explorar de manera individual una trajectòria artística consolidada, tenint en compte la seua experiència vital i professional. L’espectacle mostra la extraordinariedad del quotidià, el control, la transformació feia una nova fase, la maternitat com a impuls creador o la imperfecció entre altres reflexions on la dansa espanyola i el flamenc seran la llum d’aqueix estel.
Lucía Campillo naix a Múrcia en 1987, on comença els seus estudis de dansa, acabant la carrera en el Real Conservatori Professional de Dansa Mariemma de Madrid. En 2016 la seua peça “La Imperfecta” obté els premis de “ballarina excel·lent”, “millor composició musical” i “millor disseny de vestuari” en el Certamen de dansa espanyola i flamenc de Madrid. A més, ha sigut requerida com a mestra i coreògrafa en escoles de Mèxic, els Estats Units, el Japó o la Xina entre altres llocs, mostrant la seua versatilitat en les diferents especialitats de la dansa espanyola.
Aquesta representació s’emmarca dins del cicle Mediterrani en Dansa, que des de gener organitza tant a Múrcia com a Alacant espectacles, classes i conferències centrades en el món del ball. La pròxima actuació de Mediterrani en Dansa serà el 24 de febrer amb l’actuació “Quixote Origen” de la companyia Ibèrica Dansa. Aquesta obra respon al reconeixement d’aquesta joia literària en un treball de recerca i recreació sobre la riquesa de la Dansa Espanyola i els seus polièdrics estils en els quals s’integra el fet històric del Quixot de Avellaneda com a novetat i contrapunt.