L’exposició “Jorge Ballester i l’Equip Realitat”, que Fundació Mediterráneo ha exhibit en el CADA d’Alcoi, es podrà veure fins dissabte que ve 5 de setembre. Així mateix, la mostra fotogràfica “Identitats” es prolongarà a la Sala d’Exposicions d’Alacant fins al diumenge 27 de setembre.

L’exposició “Jorge Ballester. Entre l’Equip Realitat i el silenci” és una mostra antològica de la trajectòria de Jorge Ballester (València, 1944-2014) que ofereix una revisió de la seua producció artística des de la seua primera presentació pública com a cofundador de l’Equip Realitat a mitjan dècada dels 60 fins a les seues últimes creacions en l’etapa del seu treball en solitari.

L’exposició, realitzada en col·laboració amb Fundació Bancaixa, reuneix una selecció de 93 obres, datades entre 1965 i 2013, de l’Equip Realitat i Jorge Ballester que procedeixen tant de la col·lecció de la Fundació Bancaixa com dels hereus de Jorge Ballester, al costat de préstecs d’altres col·leccions institucionals i privades com les de l’IVAM, Col·lecció Mariano Yera, Galeria Punt, Col·lecció José Ignacio Zaragozá, Col·lecció Ana Rosa Ballester, Col·lecció Amparo Agraït Zaragozá, Col·lecció Enrique Carrazoni, Universitat Politècnica de València, Col·lecció Amalia Álvarez, Col·lecció Miguel Ángel Lluch i Col·lecció José María Pérez Verdoy, entre altres.

La mostra s’estructura en nou blocs que recorren etapes i temàtiques essencials de la trajectòria de Ballester i que, al seu torn, revisen cronològicament el seu treball, donant a conéixer part de la seua obra que romania inèdita fins ara. La mostra aprofundeix també en les circumstàncies que van envoltar i van motivar la producció de les seues obres, deixant constància del sentit crític i compromés que va impregnar sempre al seu treball artístic.

L’exposició “Jorge Ballester. Entre l’Equip Realitat i el silenci” es pot visitar gratuïtament fins al dissabte 5 de setembre en el Centre d’Art d’Alcoi-CADA (carrer Rigoberto Albors, 8) de dimecres a dissabte de 10 a 14 i de 17 a 20 hores.

Identitats a Alacant

Per part seua, la Sala d’Exposicions d’Alacant de Fundació Mediterrani ha ampliat la mostra “Identitats” fins al 27 de setembre.

“Identitats” és l’últim projecte de ELUA (Escriptors de llums de la Universitat d’Alacant). Després de prop d’un any de treball, 16 socis d’aquesta associació de fotògrafs en blanc i negre presenten més d’un centenar d’instantànies que reflexionen sobre el concepte d’identitat.

Identidades

Entre els treballs exposats, es tracten diversos temes: el blues, la mar, la terra, cavalls a la platja, portants, Cindy Hop a Alacant, pèrdues d’identitats… Totes aquestes fotografies han quedat recollides en un foto lliure-catàleg de l’exposició.

L’exposició “Identitats” podrà visitar-se fins al 27 de setembre a la Sala d’Exposicions d’Alacant que Fundació Mediterrani té en l’avinguda Ramón y Cajal, 5, i estarà oberta al públic de dimarts a divendres de 17.30 a 20.30 hores i els dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 hores.