Després de diverses sessions de trobades entre els fotògrafs participants, i una vegada finalitzat el termini de lliurament d’imatges sobre Ibi, sota la temàtica “Ibi: La Gran Fàbrica”, el diumenge 21 de maig, a les 12.00 h, en la sala d’actes del Centre Cultural Salvador Miró, tindrà lloc la presentació i lliurament d’exemplars de la revista RGB Magazine. Es tracta d’una publicació especial monogràfica produïda per l’Ajuntament d’Ibi, en col·laboració amb RGB Cultura Fotogràfica, que mostra, a través de la fotografia, la relació del municipi d’Ibi amb la seua indústria.
En la convocatòria, oberta a fotògrafes i fotògrafs de la província d’Alacant, han participat 49 autores i autors professionals i amateurs, que han presentat un total de 221 fotografies. La publicació que es presenta recollirà una selecció de 68 fotografies de 47 autors, 14 d’ells veïns d’Ibi.
RGB Cultura Fotogràfica és una iniciativa de gestió cultural dirigida pels fotògrafs alacantins Carlos Balsalobre i David Santacruz, en els projectes dels quals han participat fins hui 170 fotògrafes i fotògrafs alacantins o establits a la província. Naix en 2020, produint sense ànim de lucre, una sèrie de revistes fotogràfiques acte editades que són el germen de la seua activitat actual. L’objectiu de la revista RGB Magazine és fomentar la relació entre autores i autors en l’àmbit de la fotografia contemporània. La seua premissa és la lliure creació i la seua voluntat és la d’aportar un element motivador que catalitze reflexió, experimentació i evolució entorn de la fotografia.