La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament d’Elx, a través de Casa de la Dóna, ha desenvolupat diverses accions per a dur a terme durant les pròximes setmanes amb motiu de la celebració del 25 de novembre, el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. Durant la jornada tindrà lloc la tradicional lectura del manifest en el Saló de Plens a les 12 hores, la Coordinadora Feminista realitzarà la concentració en la Plaça de Baix a les 20 hores i s’il·luminarà el Vaig moldre del Real durant tota la setmana, entre altres. A més, la ciutadania tindrà accés a un punt d’informació fins al 4 de desembre, un servei que anirà girant pels diversos mercats del municipi.

“Enguany, a causa de la situació que vivim, provocada per la crisi sanitària del covid-19, no serà possible tirar avant tots els actes. No obstant això, commemorarem aquesta data adaptant les activitats a la situació actual amb l’objectiu de conscienciar a la ciutadania sobre aquest greu problema que existeix en la nostra societat», ha assenyalat l’edil de l’àrea, Mariano Valera. Tal com ha destacat Valera, “es tracta de recordar a les 41 dones que han sigut assassinades per les seues parelles enguany a Espanya i a les 1.074 víctimes d’assassinats masclistes des que es van començar a donar xifres oficials d’aquests crims en 2003”.

Valera ha destacat que des del passat 13 de noviembre s’ha posat en marxa un punt d’informació de 9 a 14 hores en la Plaça de Barcelona. El regidor ha incidit en el gran acolliment que ha tingut la iniciativa amb al voltant de 70 persones ateses de 25 a 75 anys. A més, Valera ha agraït la implicació del personal en les tares de divulgació de la informació sobre aquest tema i ha assenyalat que “també s’està distribuint màscares i bosses per a expandir la difusió que enguany està sent tan complexa”. Segons ha explicat l’edil aquest punt es traslladarà divendres que ve, 20 de novembre, a la Plaça de Madrid, el 27 al mercat del Pla i el 4 de desembre al Mercat Central.

L’edil ha recordat que durant els mesos de confinament a través del CEFIRE s’ha treballat la sensibilització en matèria de violència de gènere en els diferents centres educatius i ha assenyalat que alguns d’aquestes funcions es visibilitzaran el mateix 25N. Aquest dia tindrà lloc a les 12 hores la lectura d’un manifest en el Saló de Plens, la Coordinadora Feminista organitza la concentració a les 20 hores i s’il·luminarà el Vaig moldre del Real durant tota la setmana.

El dia 26 es durà a terme una nova edició de les jornades “Feminisme per a viure”, centrades en la Dona i la Discapacitat. Aquest seminari es desenvoluparà telemàticament i podrà participar totes aquelles persones que s’inscriguen en ell. A més, Valera ha anunciat que es realitzaran tallers de prevenció de violència de gènere i s’oferirà una guia digital en la qual actualment s’està treballant.

Valera ha anunciat que al llarg de l’any es visibilitzaran diverses activitats per a educar i sensibilitzar a la ciutadania en matèria d’Igualtat i ha recalcat que “des de la regidoria tenim el ferm convenciment que actuar contra la violència de gènere no ha de centrar-se tan sols entorn del 25 de novembre, sinó que és necessari treballar, denunciar i actuar tots els dies de l’any mentre aquesta pandèmia de violència seguisca present en la nostra societat”.

L’edil ha convidat i animat a la ciutadania a participar en totes les activitats que es desenvoluparan al costat de Casa de la Dóna durant tot el mes de novembre.

Dispositius per a dones víctimes de violència de gènere

El regidor d’Igualtat ha destacat alguns dels dispositius que treballen per a atendre dones víctimes de violència de gènere. Entre això, el Servei d’Atenció Integral a la Dona (966 65 92 13), el Centre Dona 24 hores d’Alacant (900 580 888), la Guàrdia Civil (062), Policia Nacional (091), Policia Local (092) i Subdelegació de Govern (016).