La Regidoria d’Igualtat, que coordina la regidora Mari Ángeles Goitia, ha programat per al dijous 22 de novembre, en Les Cigarreras, l’Itinerari Teatralizado de Dones Il·lustres “Alacant te dóna”. Es pretén amb aquesta iniciativa, explica la regidora, “donar a conèixer a aquelles dones que van haver de passar a la posteritat de la història d’Alacant pel que van fer sense que la Història local els haja donat aqueixa oportunitat».

El Jardí Vertical de les Cigarreras serà el lloc on, a les 18 hores, comence l’espectacle teatral que continuarà per diferents llocs del centre cultural per a donar a conèixer les aportacions d’aquestes dones de diferents àmbits com a artistes i intel·lectuals, entre uns altres. Les inscripcions per a assistir a aquesta representació, a càrrec de l’Associació Cultural Espai Inspira, s’han de realitzar en el Centre Municipal de les Arts des del 8 al 21 de novembre.

“Alacant te dóna” és una de les dues representacions teatrals del programa d’activitats previstes per la Regidoria d’Igualtat des d’octubre de 2018 a gener de 2019. L’altra, també a càrrec de la mateixa associació, es desenvoluparà el divendres 26 d’octubre, a partir de les 19.30 hores, en el Centre Social Illa de Cuba. Constarà de la representació de l’obra “Cosmétic”, considerada com “una comèdia tràgica on el preu del poder és massa car”, i una trobada posterior amb les actrius

Programació

Tallers-cursos, cuentacuentos, xarres-debat, cinema i club de lectura configuren el gruix de la programació elaborada per la Regidoria d’Igualtat per a aquest trimestre. Les activitats es desenvoluparan en l’Aula Municipal del Xalet de l’Enginyer de Tramvies, el Centre Municipal de les Arts, el Centre Social 2 i el Centre Cultural Les Cigarreras.

Hi ha previstos tallers de fotografia -UTILITZAR-TE: aprèn a retratar-te i Objectiu tu. Noves imatges de dones noves-, xarrades-debat com a Control i xarxes socials, Tot per amor: el que no ens expliquen els contes o Representació sexista de les dones en la publicitat-, cuentacuentos per a públic infantil/familiar, juvenil, i adult -Contes per a la Igualtat, Tant compte, compte tant, … I van ser iguals i feliços-, cinema amb el lema Sexualitat i discapacitat amb les projeccions del meu peu esquerre i Les sessions, i el club de lectura Escriptores i protagonistes, que tindrà com a seu la Biblioteca Pública Municipal Florida-Babel.