La Fundació Caja Mediterráneo ha presentat la programació de l’Aula de Cultura d’Alacant parell l’últim trimestre de 2018, en la qual destaca l’II Festival Flamenc Mediterrani, el teatre amateur, les projeccions de la Cinemateca del Mediterrani, concert i actuacions musicals, i un cicle de monòlegs d’humor.

El president de la Fundació Caja Mediterráneo, Luis Boyer, afirma que “estem molt satisfets per aquesta programació” i afig que “és un repte seguir presentant una programació atractiva al gran públic i que siga complementetaria a la qual realitzen altres institucions a Alacant”. Per la seua banda, Miguel Valor, vicepresident cultural de la Fundació, destaca que “treballem per a oferir una programació de qualitat i de primer nivell i que present un calendari plural d’activitats”.

El cicle de monòlegs d’humor arrancarà el divendres 19 d’octubre a les 21 hores amb l’actuació del duo Pantomima Full, format per Alberto Casado i Rober Cellers, i el seu espectacle “Sketches en directe”. El 3 de novembre actuarà l’humorista Agustín Durán, que presentarà “Hola Borreguetes”, mentre que l’11 de novembre serà torn per a Santi Rodríguez i el seu monòleg “Infart”. Els dos últims espectacles d’aquest cicle els protagonitzaran Facu Díaz (“No et fiques en política”) el dissabte 1 de desembre, i la monologuista Martita de Graná amb la seua actuació “El meu pare fluixeja” el divendres 14 de desembre.

 

Cinemateca del Mediterrani

Amb motiu del 70 aniversari de la Declaració dels Drets Humans, la Fundació Caja Mediterráneo proposa una programació de la Cinemateca del Mediterrani que gira entorn d’un cicle de projeccions per la igualtat i la diversitat de gènere. Com sempre, les projeccions seran tots els dilluns a partir de les 20 hores, i es programen pel·lícules en V.O.S. que no han sigut estrenades en les sales comercials d’Alacant.

La Cinemateca arrancarà el 15 d’octubre amb “Miss Dalí” (Espanya, 2018), pel·lícula de Ventura Pons. El drama nord-americà “Keep the Lights On” (EUA, 2012) d’Ira Sachs es podrà veure el 22 d’octubre, i el 29/10 es projectarà “Three”, film alemany de 2010 dirigit per Tom Tykwer. El 19 de novembre serà l’ocasió de la pel·lícula finlandesa “Howl” de Rob Epstein, i el 26 de novembre es projectarà “Contracorrent”, un drama romàntic peruà dirigit per Javier Fuentes-León.

El 3 de desembre està programada la pel·lícula índia “7 deesses”, tragicomèdia de Pa Nalin, mentre que el 10 de desembre es projectarà “Qüestió d’actitud”, film grec dirigit per Pano H. Koutras. Finalment, la Cinemateca conclourà la seua programació de 2018 amb la pel·lícula islandesa “Cors de pedra”, que el realitzador Guð*mundur Arnar Guð*mundsson va dirigir en 2016.

 

Teatre Familiar

L’Aula de Cultura d’Alacant ha programat al llarg d’aquest trimestre 6 actuacions de teatre infantil. El diumenge 21 d’octubre (12 hores), Pekebaila presenta el musical “La llegenda del León”, mentre que el 28 d’octubre serà el torn de “El món de fantasia”, un musical amb veus en directe i 10 ballarins en escena.

 

El diumenge 4 de novembre l’Aula acollirà la representació de “El ratolí Damián i el rock del bosc”, de la mà del Liceu Epidauro. El diumenge 16 de desembre actuaran Cantajuegos, que portaran a Alacant les seues conegudes cançons infantils. El dissabte 29 de desembre es podrà veure “Pràcticament Perfecta” un espectacle musical pensat per a tota la família, que ret homenatge a l’autora Pamela Lyndon Travers i a la seua coneguda novel·la “Mary Poppins”. L’última actuació de teatre familiar de 2018 tindrà lloc el diumenge 30 de desembre amb “El Pekemusical del Nadal”.

 

Música

El centre cultural alacantí de la Fundació Caja Mediterráneo proposa una programació musical variada, entre la qual destaca el concert de la cantant Merche, que actuarà el divendres 26 d’octubre a partir de les 20:30 hores. Al costat d’ella, al llarg d’aquest trimestre també es podran escoltar actuacions de sarsuela, cançó francesa, tangos, homenatge a Michael Jackson, fragments de l’òpera “La Traviata”, cançons mexicanes i un tribut als 3 Tenors.

 

Flamenc

La Fundació Caja Mediterráneo organitza l’II Festival Flamenc del Mediterrani en l’Aula de Cultura d’Alacant, que del 2 de novembre a l’1 de desembre reunirà a algunes de les figures més destacades del flamenc actual. El Festival Flamenc Mediterrani s’articula en quatre apartats principals. D’una banda, els sis espectacles, i paral·lelament, quatre classes magistrals, dues projeccions i un concurs de fotografia relacionat amb el festival.

El primer espectacle, amb el qual s’obrirà el Festival, tindrà lloc el divendres 2 de novembre a les 20:30 hores i es titula “Tornada”, a càrrec de la Lupi. El 9 de novembre (20:30h.) serà el torn del Ballet Flamenc d’Andalusia, amb el seu espectacle “Flamenc, Tradició, Avantguarda. Projecte Pedrera”. El dissabte 10 de novembre el festival s’obri als estudis i acadèmies d’escoles d’Alacant.

El divendres 16 de novembre el Festival planteja un espectacle de marcat accent femení sota el títol “Dones en Flamenc. El cantaor Arcàngel pujarà a les taules de l’Aula de Cultura d’Alacant el divendres 23 de novembre (20:30h.) per a presentar “Arcàngel en concert”, un espectacle en què el cantaor estarà acompanyat pels guitarristes Dani de Morón i Salvador Gutiérrez, la balladora Patricia Guerrero i pels Mellis als palmells. Les actuacions conclouran el 30 de novembre a les 20:30h, amb el concert “Nadal: simbomba flamenca de Jerez”.

 

Paral·lelament, la Fundació Caja Mediterráneo ha organitzat dins del Festival de Flamenc quatre classes magistrals de ball, els dissabtes 3, 17 i 24 de novembre i 1 de desembre. Finalment, l’Aula també acollirà la projecció de dos documentals sobre flamenc els dilluns 5 de novembre (“Per orient ix el sol: la Paquera de Jerez a Tòquio”) i 12 de novembre (“La Chana”), a partir de les 20 hores.

 

Campaña Teatre del Mediterrani

La Fundació Caja Mediterráneo i la Diputació d’Alacant organitzen en l’Aula de Cultura d’Alacant la II Campanya de Teatre No Professional del Mediterrani, que arranca a l’octubre de 2018 i es perllongarà fins al mes de maig de 2019. Un total de 20 companyies amateurs de la província participaran en la campanya.

La II Campanya de Teatre del Mediterrani, organitzada per la Fundació Caja Mediterráneo i la Diputació d’Alacant, naix per a contribuir el desenvolupament del sector de les arts escèniques no professionals de la província d’Alacant, recolzant la continuïtat d’aquest tipus de companyies a través d’una programació contínua i estable per als grups.

Durant els mesos d’octubre, novembre i desembre de 2018 es podran veure les següents actuacions:

  • 18/10/18: “El cura, su madre y el lío padre” – Asociación de Teatro Hékate (Alacant).
  • 25/10/18: “El mal de Fedra” – La nave Argo (Alacant).
  • 1/11/18: “El llanto de la Palmera” – Teatro de las Naciones (Elx).
  • 4/11/18: “El Ratón Damián y el rock del bosque” – El Liceo de Epidauro (Alacant).
  • 29/11/18: “La Hermandad de Santa María Juana” – Asociación Cultural Asaute (Alacant).
  • 6/12/18: “1, 2, 3 JAZZ” – Takata Teatro (Alicante).
  • 13/12/18: “Juego Bizarro” – Cinétika (Mutxamel).
  • 20/12/18: “Fuga” – Asociación de Teatro Raspeig (Sant Vicent del Raspeig).
  • 27/12/18: “Donde nacen las mariposas” – Sen Sen Producciones (Alacant).

L’entrada per a les representacions de la Campanya de Teatre No Professional del Mediterrani és de 6 euros i es poden adquirir en www.entradasatualcance.com i en la taquilla de l’Aula de Cultura.