La Regidoria de Cultura que dirigeix Esther Donate i la companyia Fàbrica de Paraules amb el seu director, Alberto Celdrán, han acabat de tancar el contingut de la VII Edició del Festival Petit Teatre de Sant Joan d’Alacant.
Amb l’objectiu d’oferir als xiquets i xiquetes una proposta escènica de qualitat, exponent dels diferents llenguatges creatius que s’estan desenvolupant i l’ús de les arts escèniques com a eina desenvolupe creatiu dels més xicotets per a reforçar la vivència de la Cultura en família s’ha presentat en el saló de plens de l’Ajuntament de Sant Joan d’Alacant al costat de l’Alcalde de la localitat, Santiago Román, la setena temporada del Festival Petit Teatre.
S’ha començat donant un repàs per l’edició anterior en el qual 9 espectacles de 9 companyies de 4 comunitats autònomes del panorama nacional van ser els protagonistes de tan esperada programació. Això, sumat a la celebració del Dia Mundial de la Marioneta amb una exposició interactiva d’autòmats, titelles i mecanismes van fer que per la casa de la cultura passaren més de 2000 espectadors en tota la sisena temporada.
El teatre, la música, els titelles i les ombres seran els protagonistes d’una 7a edició, marcada per la diversitat de llenguatges estètics.
Un total de 9 espectacles de 9 companyies de 8 comunitats autònomes (Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Aragó, Catalunya, Múrcia, País Basc i Madrid), companyies de gran renom dins del panorama nacional del Teatre per a la Infància i la Joventut, al costat de companyies emergents, però totes elles, professionals que creguen des del més absolut respecte cap a la infància, la cura treballe en la posada en escena i l’ús dels diversos llenguatges escènics.
En paraules d’Alberto Celdrán, director del Festival: “El nostre desig és que les famílies vengen al teatre: un espai no sols de gaudi intergeneracional, sinó també d’emoció, de reflexió, de qüestionament del món en el qual vivim. O potser no és aqueix el sentit de l’Art?”.
“En aquesta edició, ens complau enormement el poder recuperar les Activitats Escolars dins del Festival (interrompudes per la COVID 19). D’aquesta manera, el teatre, els titelles i les ombres arribaran fins a les Escoles del municipi en forma de tallers, visites guiades, funcions i una exposició de marionetes. “Esther Donate, regidora de Cultura i Educació.

Petit Teatre: Un festival solidari
Des del seu naixement, el festival ha volgut contribuir solidàriament al desenvolupament de projectes  de caràcter educatiu i cultural.
Per a això, els espectadors compren una entrada-donatiu de 3€ que es destina íntegrament a donar suport a la labor d’alguna entitat social que estiga desenvolupant projectes d’aquesta índole.
-Venda anticipada d’entrades en Llibreria LLibres Chus (C/ La Ordana, 18 – Sant Joan); gràcies a la col·laboració desinteressada des de l’inici del festival de Chus Seva.
Des de l’any 2019, Petit Teatre, en col·laboració amb l’associació Dhanyawaad, Cultura per Nepal, destina la recaptació de taquilla al desenvolupament i posada en marxa d’un Programa Teatral i Artístic amb Joves de Nepal. Un projecte de mitjà recorregut on les arts escèniques s’erigeixen com a eina indispensable per al desenvolupament i la formació integral dels joves nepalesos.
Dhanyawaad (paraula nepalesa que significa “gràcies”), és una jove associació que des de 2015 (any dels terribles terratrémols que van assolar Nepal),  “Realitza projectes educatius integrals a través de l’art, la cultura i el treball directe amb grups de dones i joves en zones rurals de Nepal; promovent la participació ciutadana i l’apoderament”. Es finança a través de l’aportació desinteressada d’artistes que col·laboren amb el seu treball en esdeveniments culturals solidaris i de sensibilització; i en aquest cas, a través de l’aportació de cadascun dels espectadors que assistirà a les representacions de Petit Teatre.