La Biblioteca Municipal del Campello, dependent de la Regidoria de Cultura, ha posat en marxa unes iniciatives de dinamització lectora online, mitjançant uns canals públics fent ús de la plataforma Telegram, per a col·laborar a animar en el confinament al qual s’ha sotmés la població per la pandèmia del coronavirus.

Sabedors que tots romanen a les seues cases, i amb el propòsit de contribuir a fer l’estada a casa més suportable, s’activa aquest canal de suport i de dinamització lectora que servirà per a explorar noves formes de treball, amb les quals es pot aprendre i continuar creixent intel·lectualment parlat.

La iniciativa abasta dos canals diferents; un dirigit a la població adulta (tant usuaris habituals de la biblioteca com la resta de la ciutadania) i un altre dirigit als usuaris infantils.

Per a poder acollir-se a la proposta l’única condició necessària és la instal·lació de Telegram. Els enllaços i els corresponents textos de presentació són:

ADULTS- adultosleen Biblio El Campello adultosleen

INFANTIL-niñosleen Biblio El Campello niñosleen

Es tracta de propostes senzilles que servisquen d’entreteniment, és a dir recursos literaris, activitats o documents informatius. La Biblioteca demana a la població que aporte suggeriments i valoracions al correu electrònic biblioteca@elcampello.org, al mateix temps que recorda que manté el servei d’atenció telefònica en el telèfon 965632124.

PLATAFORMA INFORMATIVA

És, en definitiva, una plataforma informativa on posar a l’abast dels usuaris recursos didàctics, referències bibliogràfiques, enllaços a activitats i propostes de dinamització lectora que s’estan realitzant actualment des de diferents plataformes/blogs/webs.

A més, en els pròxims dies es proposaran activitats pràctiques molt senzilles que resten poc temps als usuaris en la seua posada en pràctica.

Telegram és la plataforma suggerida pels serveis informàtics de l’Ajuntament. Es constitueix amb una filosofia de comunicació pública entre aquelles persones que desitgen de manera voluntària ser informats sobre els continguts que es generen perquè la temàtica els interessa, en el nostre cas els llibres i l’animació a la lectura. És a dir, que Telegram funciona com un «panell informatiu», i quan es penge alguna cosa a les persones que integren el grup els saltarà una alerta.

Idees o actituds que es pretén aconseguir:

JO EM QUEDE A CASA LLEGINT

És a dir, tenim una molt bona oportunitat per a dedicar un temps del qual tenim en les nostres llars a la lectura.

ACOSTAR-VOS ALS LLIBRES: NO US FALLARAN.

Volem recordar les bondats de la lectura.

EL NOSTRE REPTE TAMBÉ ÉS QUE ELS XIQUETS I XIQUETES LLIGEN

Respecte a la infància, es pretén apuntalar un camí perquè siguen lectors. No és tasca fàcil que els xiquets-as i joves s’acosten a la lectura de manera voluntària, sense obligar-los, però es pot aconseguir. Educadors, mamàs, papàs i bibliotecaris ho poden aconseguir.

ENS SEGUIM… LLEGINT…

El camí que es desitja recórrer passa per continuar llegint. Quan llegim recorrem un camí junts, ens seguim els uns als altres.

Quin escenari es pretén aconseguir?

Que adults i xiquets lligen a casa, d’ací les paraules clau :

Adultosleen

Niñosleen

Etiquetes:

#BiblioElCampelloNiñosleen

#BiblioElCampelloAdultosleen

#NiñosleenElCampello

#AdultosleenElCampello

#YoMeQuedoLeyendoNiñosleen

#YoMeQuedoLeyendoAdultosleen