L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià i l’Aula de Cinema de la Universitat d’Alacant han organitzat un xicotet cicle de cinema infantil en valencià en la Casa de Cultura Jaume Pastor Fluixà.

La primera pel·lícula que es projectarà serà ‘Vaiana’, el pròxim 27 de juny, a les 17.30 hores. La història es desenvolupa fa dos mil·lennis en unes illes del sud del Pacífic. La protagonista és Vaiana Waialiki, una jove que desitja explorar el món navegant per l’oceà. Ella és l’única filla d’un important capità que pertany a una família amb diverses generacions de marins. En el seu periple es trobarà amb Maui, qui en el passat va ser un semidéu poderós.

La segona pel·lícula que es projectarà serà ‘Gru 3’, el pròxim 29 de juny, a les 12.00 hores. Gru treballa ara capturant vilans però fracassa i és acomiadat. Poc després descobreix que té un germà, Dru, i junts s’enfronten a un vilà que pretén robar un diamant i destruir Hollywood. No obstant açò, Dru vol convèncer a Gru perquè a més reprenga la seua carrera com a vilà, ja que el seu pare ho va anar també.

Aquest cicle de Cinema en Valencià és un projecte que té com a objectiu contribuir en els més xicotets a la normalització de la llengua en l’àmbit del cinema.