La Casa de Cultura de Calp va inaugurar ahir divendres l’exposició ‘José Estruch. Vida i teatre’ impulsada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert que es podrà visitar fins al pròxim 9 de setembre.

La proposta, estructurada en cinc apartats temàtics presentats a través de panells, es compon de fotografies i textos que expliquen els diferents contextos vitals del creador, com la seua ciutat, Alacant; l’exili, França i Anglaterra; Uruguai; la seua tornada a Espanya i la petjada que ha deixat Estruch en el panorama escènic contemporani. El disseny d’aquesta proposta expositiva està basat en la claredat dels continguts amb la finalitat d’atraure l’atenció de l’espectador mitjançant elements visuals i textuals.

L’entorn familiar i les seues primeres experiències teatrals com a espectador, el seu acostament al teatre amb els xiquets bascos, la seua florida com a home de teatre, els textos clàssics, els conceptes d’escena i compromís, la seua necessitat de transformar el teatre espanyol, la seua figura com a mestre o els seus tallers teatrals són alguns dels diversos aspectes sobre Estruch que s’aborden en l’exposició.