La companyia teatral La Bala presenta l’obra “Orfeu i Eurídice”, un espectacle infantil amb titelles, ombres, objectes i altres recursos teatrals que adapta el mite clàssic per al públic infantil. Una obra de reputació internacional que va ser guardonada al febrer del passat any amb el Premi a la Millor Proposta d’un Clàssic en la Fira Europea d’Arts Escèniques per a xiquets i xiquetes (FETEN) i que serà presentada a la Casa de la Cultura de Villena dissabte que ve, 27 de març, a les 18.00 hores.

L’obra conta la història d’Orfeu i la seua estimada Eurídice. Ell és un jove grec la música del qual és capaç d’aplacar tempestes, moure les pedres i amansir a les bèsties salvatges. Eurídice és una jove nimfa protectora dels boscos i la naturalesa. Un dia tots dos s’enamoren, però la seua felicitat no dura molt de temps. Una mossegada de serp mata a Eurídice i, desolat, Orfeu decideix baixar als inferns a la recerca de la seua estimada.

L’obra dirigida per Pablo Vergne combina en la seua posada en escena el relat poètic en les veus de les actrius Daniela Saludes i Esther Blanca, el joc teatral dels diversos protagonistes de la història, l’expressivitat dels objectes i el poder evocador de la música.

Aquest espectacle ha obtingut el Premi a la Millor Proposta d’un Clàssic en FETEN 2020, la Fira Europea d’Arts Escèniques per a Xiquets i Xiquetes, sent reconegut com un exemple de com acostar la mitologia als xiquets de manera senzilla i interessant. Així mateix, cal destacar que tant els titelles com els decorats de l’obra estan totalment confeccionats amb materials reciclats aportant un valor ecològic i educatiu afegit.

Les localitats es poden adquirir en www.kakv.com