La XIII trobada anual de Ciutats Creatives, organitzada per la UNESCO, es va celebrar del 10 al 15 de juny a la ciutat italiana de Fabriano sota el lema “Construint la ciutat ideal”. La conferència anual va comptar amb la presència del president de la República italiana, Sergio Mattarella, i hi van assistir representants de les 180 ciutats que conformen la xarxa UNESCO.
La trobada va servir per a mostrar els avanços que la xarxa està aconseguint en relació al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030, alhora que és un espai per a la cooperació i intercanvi d’experiències entre les ciutats.
Al Fòrum d’Alcaldes, al qual va assistir l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i vora 60 representants polítics més, es va reflexionar sobre la contribució de les ciutats al desenvolupament sostenible, tenint en compte que per al 2050 un terç de la població mundial residirà en àrees urbanes, per la qual cosa es requereix explorar noves formes d’innovació econòmica i social.
El clúster gastronòmic format per 26 ciutats -entre les quals es troba Dénia- es va reunir en tallers en els quals es va establir el pla d’actuació de la Xarxa gastronòmica, es van exposar diversos projectes transnacionals, exemples de bones pràctiques i el calendari de les pròximes trobades. A més, es va tractar la incorporació de les noves ciutats que opten a incorporar-se a la Xarxa Unesco. Dénia, a través del seu focal point, Floren Terrades, hi participa en el procés d’avaluació.
En el pavelló gastronòmic es va procedir a la signatura del conveni de col·laboració entre les 26 ciutats gastronòmiques i la ciutat de Shundé mitjançant el qual les ciutats de la gastronomia podran utilitzar el Centre Internacional per a la Gastronomia i la Cultura de la ciutat xinesa per a les seues activitats de promoció i de caire comercial. En aquest sentit, la delegada de Shundé, Fang Li, es va reunir amb l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, per a explicar-li la dimensió d’aquesta col·laboració i convidar a Dénia a la inauguració del centre el proper mes d’octubre. Al mateix temps, va oferir a les ciutats la possibilitat d’obrir a Shundé negocis i empreses relacionades amb la gastronomia i, més concretament, en el seu nou parc temàtic i d’oci, que obrirà les portes al públic juntament amb l’esmentat centre internacional de gastronomia.
El Centre Internacional de Shundé es situa en l’àmbit del macro projecte de Parc Temàtic. L’edifici està dotat amb cuina, sala d’exposicions i tota classe de serveis i té un cost de més de 5 milions d’euros. Per tant, Dénia disposarà d’un espai a la ciutat xinesa de Shundé per a exposar els seus projectes gastronòmics. Com que està ubicat en una de les regions més pròsperes de la Xina (Foshan, província de Cantó) i donada la seua proximitat a Macau i Hong Kong, el Centre Internacional de Gastronomia i Cultura de Shundé constituirà una plataforma única per a la promoció de Dénia i de la Comunitat Valenciana en el continent asiàtic.
Comentarios