Fins al proper 31 d'octubre es pot visitar a Oriola, a l'Edifici Multiusos de l'Ajuntament d'Oriola a Plaça d'Europa, l'exposició 'geògrafes i Ciència' que és creació pròpia de la Universitat d'Alacant i que compta amb la col·laboració de la Regidoria d'Igualtat.
El catedràtic Gregorio Canales, coordinador de la Càtedra 'Arquebisbe Lloaces', ha ressaltat com la dona ha tingut un paper en la ciència molt destacat al llarg de la història i se li ha deixat oblidada. En aquesta mostra coneixerem grans geògrafes i una mica més de la geografia espanyola.
La comissària d'aquesta exposició, Ascensión Padilla, ha explicat que aquesta exposició mostra el paper que té la geografia com a disciplina de futur i l'escassa presència de la dona en aquesta àrea. La mostra està dirigida a tot tipus de públic a ella "volem promocionar l'estudi de la geografia atraient a les joves a iniciar-se en aquesta disciplina. Consta de 12 pòsters on es comença amb les primeres geògrafes, que eren dones exploradores, de les que es té constància. També hem analitzat quantes n'hi ha a Espanya que hagin ocupat algun càrrec destacat en els diferents organismes i fins i tot a la universitat, per exemple, en la d'Alacant hem tingut una promoció en què només una dona va estudiar aquesta disciplina ".
inamente, Almudena Baldó, regidor d'Igualtat, ha explicat que "amb aquesta exposició recordem i honorem el llegat d'aquelles dones de l'àmbit de la geografia i la ciència. I ho fem com un exercici de genealogia de les dones, reivindicant el seu paper en la història de el coneixement de la humanitat i eliminant la creença que les dones no estan capacitades o no estan interessades en l'àmbit científic ".
Des de la Regidoria d'Igualtat es pretén que aquesta exposició no només contribueixi a la visibilització de el llegat científic d'aquestes pioneres sinó que també les generacions més joves, especialment les nenes i adolescents, es puguin veure reflectides en elles per assolir els seus objectius, carreres i somnis. Baldó ha convidat a visitar i gaudir d'aquesta exposició perquè "juntes puguem arribar a una societat on la ciència sí tingui rostre de dona".