La Diputació d’Alacant destinarà 50.000 euros a la creació d’un cor i d’una orquestra de cambra vinculats al centre associat a la UNED d’Elx. Aquesta iniciativa naix després de l’acord de col·laboració rubricat per la vicepresidenta primera i diputada de Cultura, Julia Parra, i el director de l’ens, Francisco Escudero, per a dinamitzar l’activitat sociocultural de la institució acadèmica.

La Diputació ha fet l’últim pas necessari per a desenvolupar l’acord amb la UNED d’Elx amb l’aprovació en l’últim ple ordinari de la institució provincial d’una subvenció de 50.000 euros per a iniciar el procés de creació de les dues entitats.

Julia Parra ha mostrat el seu suport a la iniciativa, sobre la que ha manifestat que “arriba en un moment en el qual el sector necessita més suport institucional que mai en benefici dels nostres músics”. La titular de Cultura ha explicat, a més, que “amb aquesta nova línia de col·laboració hem volgut contribuir a crear dues formacions musicals, una aposta molt important per a Elx i per a tota la província per la seua aportació des del punt de vista cultural i perquè a més permetrà mostrar el talent de grans professionals”.

L’agrupació coral vinculada a la UNED estarà integrada per 25 veus, entre sopranos, contralts, tenors, barítons i baixos, mentre que l’orquestra de cambra la formaran dotze músics, tant de corda com de vent, i comptarà amb violins, violes, violoncello, contrabaix, flauta, oboé i trompeta, entre altres instruments.

La previsió que contempla la direcció del centre Associat a la UNED és que el cor i l’orquestra de cambra puguen estar operatives al llarg del primer quadrimestre del pròxim curs 2021-2022. Començaran a fer els seus primers passos a l’octubre amb la finalitat d’augmentar la implicació de la institució en la seua àrea d’influència amb iniciatives que van més enllà de l’àmbit acadèmic.