La Fundació Mediterráneo presenta el cicle de conferències «Informació i poder. Com sobreviure al món que ve», que al llarg de l’últim trimestre de l’any portarà a Alacant a destacats periodistes que reflexionaran sobre els riscos que enfronta la societat actual i que posen en dubte el futur de les democràcies liberals tal com les coneixem.

En un món on els paradigmes de la informació i el poder estan en constant evolució, la Fundació Mediterráneo presenta «Informació i poder. Com sobreviure al món que ve». Este cicle convoca a periodistes de renom per a explorar i debatre sobre els reptes i amenaces que planen sobre la nostra societat, com ara l’ascens global de la Xina, la integritat informativa en l’era digital i la transformació dels nostres líders en les últimes quatre dècades.

Isidre Ambrós: Desentranyant la realitat de la Xina

El 17 d’octubre, a les 19h, el distingit corresponsal a Àsia de La Vanguardia, Isidre Ambrós, ens portarà a un viatge revelador per la realitat del gegant asiàtic amb la seua ponència ‘Xina; la Superpotència del Segle XXI. Realitat o Ficció’.

Ambrós, autor d’obres com “La cara oculta de la Xina” i “30 Europes”, és una veu autoritzada i reconeguda en la geopolítica de la regió Àsia-Pacífic i col·laborador habitual en mitjans com a Política Exterior, el diari Informació i l’Institut Espanyol d’Estudis Estratègics.

Ángeles Blanco: navegant en l’era de la desinformació

Ángeles Blanco, rostre familiar al capdavant d’Informatius Telecinco, abordarà el complex panorama de la informació en l’era digital el 14 de novembre a les 19h, amb la seua xarrada ‘Fake News, Propaganda i Desinformació. La Credibilitat de les Xarxes’.

Blanco, amb una destacada trajectòria en mitjans de ràdio i televisió i autora de “Sàhara, un viatge a la saviesa de les gents del desert” i “Els Dos Viatges de Evita”, aportarà la seua perspectiva única sobre la credibilitat en l’univers de les xarxes socials.

Antonio San José: quatre dècades de diàlegs per a la història

Tancant el cicle el 13 de desembre, Antonio San José, periodista de talla internacional i autor de més de 4.000 entrevistes a personalitats com Rockefeller i la Mare Teresa de Calcuta, compartirà les seues experiències i reflexions en ‘De la Mare Teresa a Rockefeller: 40 anys de Preguntes i Respostes’. Reconegut amb nombrosos guardons, entre ells tres premis Ondas i tres Antenes d’Or, San José ha liderat Informatius en diferents mitjans i és autor de llibres com “La felicitat de les xicotetes coses” i “Hui no em canvie per ningú”.

Una Finestra al Futur

Este cicle de conferències, organitzat per la Fundació Mediterrani, no és només una reflexió sobre els desafiaments actuals, sinó també una finestra al futur, un espai per a entendre i anticipar els canvis i desafiaments que ens ofereix el demà.

Principi del formulari

La conferència d’Isidre Ambrós, que obrirà el cicle “Informació i poder”, tindrà lloc este dimarts 17 d’octubre, a les 19.00 hores, en Fundació Mediterrani Alacant (Av. Doctor Gadea, 1). L’entrada és lliure i limitada a l’aforament.