Amb motiu del Dia Internacional de la Dona anticipat, la Subdelegació de Govern al costat de Casa Mediterrani van organitzar aquest divendres una proposta commemorativa de carrer, en la Plaça de la Montanyeta, que va tindre diversos ingredients artístics i participatius.

L’acte va arrancar amb la proposta de música de fons de la cantautora Ines Saavedra que va estar sonant com a preàmbul del Recital d’Isla Vela als poemes i Lola Yoga Vidaen amb la música del Hand Pa que emet sons que semblen ancestrals. La selecció van ser uns poemes creats per dones que va arrancar amb una poeta de les Sinsombrero, la gallega Rosa Chacel. Ha sigut molt interessant i també emocionant.

En finalitzar va ser la Companyia OtraDanza de la ciutat d’Elx qui va participar en l’esdeveniment amb la seua obra «Pélvico» que és una peça de dansa contemporània pensada, coreografiada i interpretada per dones. No sobre la dona, si no des de la dona. Amb el cos, la seua construcció i el seu moviment com a premissa. Un cos propi a raó del sexe que indaga sobre la seua propietat a raó del gènere.

La proposta ha sigut escenificada per les alumnes del Proyecto Go OD, que és un beca formativa de 7 mesos dirigida a estudiants internacionals, d’un projecte de dinamització de l’entorn ARTÍSTIC a través de la dansa contemporània i implica la creació d’una plataforma jove que s’alimenta de la companyia OtraDanza.

Pélvico, segons indiquen, part d’un a priori biològic i anatòmic: la particular configuració de la pelvis en la dona que estableix una diferenciació primera entre els sexes. La femenina és més lleugera i més delicada en la seua armadura òssia i el contorn de la cavitat pèlvica és circular o ovalada, la qual cosa en el temps va esdevindre en una concepció biopolítica dels sexes.

El tancament de l’acte en el qual va presidir el concepte de Generació Igualtat va comptar amb la lectura d’un Manifest col·lectivitzat gràcies a la participació de diferents dones d’Alacant que va tancar Araceli Poblador en la seua qualitat de Subdelegada de Govern.