L’artista aragonesa Carmen París oferirà un concert aquest dissabte a Casa Mediterráneo. Com a part de la programació mensual de la institució, la guanyadora del Premi Nacional de Música 2014 que concedeix el Ministeri d’Educació, Cultura i Esport actuarà amb entrada lliure i limitada a l’aforament de la sala a partir de les 20.00 hores en el marc del cicle “Dissabtes a casa Mediterrani”.

Carmen París va irrompre en la primavera del 2002 en el panorama musical nacional amb un disc que revisava el folklore aragonès amb un punt de vista universal i contemporani. Aquest àlbum de debut, “Pa’ el meu geni“ (2002, Warner Music), va vendre 40.000 còpies i va rebre bones crítiques per la seva qualitat a més del premi de la música al millor àlbum de música tradicional.

El seu segon disc va ser “Jotera ho seràs tu” (2005, Warner Music) compost per onze noves composicions de París que amplien encara més la seva desprejuiciado univers musical, on segueix germanant la jota aragonesa, en aquesta ocasió amb l’havanera, el chotis, la ranchera, el cha-cha-cha i ritmes del folklore castellà o brasilers entre uns altres.

En 2008 publica el seu tercer treball, “Incubant“, gestat i compost a l’Havana en el qual segueix navegant en l’eclecticisme musical germanant la jota amb la música cubana.

En 2011 Carmen París va col·laborar amb la saxofonista xilena establerta a Nova York, Melissa Aldana amb la qual va realitzar una gira nacional sota el títol de Epheminity: Ejazz amb jota, col·laboració amb la qual van participar en la Fira Internacional de World Music WOMEX a Copenhaguen dins del marc de Sounds from Spain amb la participació de SGAE, Fundació Autor, INAEM i ICEX.

En 2013, Produccions Parisenques produeix el quart disc de Carmen París “Ejazz amb Jota” on per primera vegada la jota sona acompanyada per una Jazz Orchestra de prestigiosos músics nord-americans amb Melissa Aldana, el seu mestre el llegendari saxofonista George Garzone i el baterista Joel Rosenblatt com a artistes convidats.