La vicepresidenta de la Diputació d’Alacant i diputada de Cultura, Julia Parra, ha anunciat la designació de Pilar Tébar Martínez com a directora cultural de l’Institut Alacantí de Cultura Juan-Gil-Albert. La proposta ha sigut elevada pel comité de valoració de candidatures constituït per a l’avaluació de les candidatures presentades. Serà l’onzena persona que regenta aquesta responsabilitat des que es va constituir la institució en 1953 i la novena des que porta el nom de Juan Gil-Albert.

El procés de selecció es va iniciar el 12 de febrer del present any amb la publicació de la convocatòria per a cobrir el càrrec honorífic de director cultural de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Després d’un període de deu dies hàbils, es van presentar 13 aspirants. El comité va realitzar una primera selecció de cinc candidats a la fi de març entre els quals es trobava Pilar Tébar. En la presa de decisió s’ha tingut en compte el perfil professional i experiència en l’àmbit de la cultura i la proposta presentada de manera individualitzada sobre coordinació de la programació cultural.

Julia Parra ha manifestat la seua satisfacció per la decisió presa, que compta amb el suport del president de la Diputació, Carlos Mazón. “Culminem així el procediment obert i done les gràcies al comité avaluador per la gran faena realitzada”, ha manifestat.

Julia Parra ha confirmat que en els pròxims dies se celebrarà la primera trobada amb la directora cultural “per a començar a treballar en la nova etapa que s’inicia amb Pilar Tébar, una persona que coneix bé la institució i que, per la seua preparació i experiència, estic segura que farà un paper excel·lent al capdavant del IAC. Li done l’enhorabona i agraïsc per endavant el seu interés i la il·lusió amb la qual treballarà per la cultura alacantina”. La vicepresidenta ha agraït també la participació de tots els aspirants que han presentat les seues propostes.

Pilar Tébar, nascuda a Alacant en 1965, ha sigut subdirectora del departament d’Art i Comunicació Visual i subdirectora i directora del departament de Revistes del IAC entre els anys 2007 a 2015 i en 1989 va rebre una ajuda d’investigació d’aquesta institució per a desenvolupar un treball sobre el pintor José Aparicio. A més, a partir de demà, es podrà veure en el Gil-Albert l’exposició comissariada per Tébar amb l’artista Luisa Pastor.

Exerceix com a professora tutora de UNED en el grau d’Història de l’Art. És llicenciada en Història de l’Art amb 30 anys d’experiència professional en gestió cultural al capdavant, entre altres, de la Fundació Eduardo Capa d’Alacant. És a més presidenta de l’Associació Valenciana de Crítics d’Art. Destaca la seua participació com a comissària en més de seixanta exposicions culturals i la seua labor d’investigadora especialitzada en temes alacantins del segle XIX.

Altres noticies:

Descobrint a l’artista Fuencisla Francés de la mà de Pilar Tébar

Mujeres Más Visibles en el arte de la Comunitat Valenciana

“#365ALC_VIDEOART” se inaugura en la Lonja del Pescado de Alicante como parte de «Todo lo que ves es arte»