L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla ha presentat aquest matí la III edició del Festival de Teatre Clàssic d’Alacant al costat del diputat de Cultura, César Augusto Asencio; el responsable de relacions externes d’Aigües d’Alacant, Martín Sanz; el director del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, Jesús Cimarro; el director General de la Biblioteca Cervantes Virtual, Manuel Bravo i el director artístic del festival, Francesc Sanguino.

En l’esdeveniment que té lloc del 15 de desembre al 17 de febrer, els alacantins i visitants podran gaudir d’una extensa i cuidada programació en alguns dels espais escènics i culturals més importants d’Alacant, com el Teatre Principal, el Teatre Arniches, el Museu d’Art Contemporani d’Alacant, Els Pous de Garrigós i la Casa Bardín.

Es tracta, sens dubte, d’un dels esdeveniments culturals més importants del proper hivern. Una aposta de futur clara de la Diputació i l’Ajuntament d’Alacant per la qualitat de les seues propostes culturals, amb una programació d’esdeveniments escènics amb importants noms del panorama escènic nacional i internacional i i activitats paral·leles amb un clar segell alacantí i amb presència majoritària de dones creadores.

En aquesta tercera edició del Festival, podem parlar d’un punt d’inflexió. Neix amb un clar desig de futur, amb propostes atractives i de gran qualitat amb set espectacles i en dotze activitats paral·leles.

Gràcies a un il·lusionant projecte, Alacant s’ha convertit, després de Tarragona, en la segona «extensió» del Festival de Teatre Clàssic de Mèrida, considerat el més important del nostre país.

L’edil de Cultura, Mª Dolores Padilla ha assenyalat que «confiem que el disseny d’aquest Festival que huí es mostra als alacantins, va a aconseguir ser un referent. La nostra oferta, atractiva i de qualitat, gaudirà de l’acolliment del públic de la nostra ciutat i dels visitants».

“En el nostre ànim està que creixi any a any i per a això apostem per la qualitat i per aconseguir que aquest festival sigui parteix integrant del teixit cultural de la nostra ciutat”, ha assegurat la regidora.

“Hi ha més recursos per a aquesta edició després d’un temps intermedi, per tant, si digne ha estat el festival en anys anteriors més digne i potent va a ser el d’aquest any”, ha comentat César Augusto Asencio, Diputat de cultura.

Per la seua banda el responsable de relacions externes d’Aigües d’Alacant, Martín Sanz, ha assegurat que “el festival és una manera molt efectiva de fer cultura, de fer ciutat i de fer societat, que és el que pretenem”.

 

El director del Festival Internacional de Teatre Clàssic Mèrida, Jesús Cimarro, aposta a més perquè “aquest festival és l’extensió permanent del de Mèrida i anem a treballar perquè així és amb l’ajuda de les diferents institucions. A més tenir a María Dolores com a regidora, que coneix tan ben la programació teatral, jo crec que es va a poder aconseguir”.

“Ens convertim en una baula mediterrània clau en aquesta cadena de festivals de teatre clàssic que va des de Barcelona fins a Mèrida. Alacant no podia quedar fora d’aquest arc mediterrani, això significava que no podíem concentrar la programació en una única setmana, havíem d’estendre-la tota una temporada”, ha defensat Francesc Sanguino, director artístic de l’III Festival de Teatre Clàssic d’Alacant.

El director general de la Biblioteca Cervantes Virtual, Manuel Bravo, ha destacat que aquestes fórmules de col·laboració van aconseguir que “el festival es consolidi com una aposta cultural de primer nivell a Alacant”.

El Festival arrencarà el proper 15 de desembre amb un dels seus plats forts; des del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida arriba «NERÓ» dirigida per Alberto Castrillo Ferrer, i protagonitzada per Raúl Arévalo, Itziar Miranda, José Manuel Calma, Diana Palazón, Francisco Vidal, Javier Llac, Daniel Migueláñez i Carlota García.

La següent de les representacions tindrà lloc el divendres 21 de desembre en el Teatre Arniches. «MESTISSA» protagonitzada per Gloria Muñoz i Julián Ortega i dirigida per Iaio Càceres

El dissabte 12 i el diumenge 13 de gener «BEN-HUR» que aterra en el Teatre Principal des del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, amb una versió de Nancho Novo, dirigida per Yallana i protagonitzada per Eva Isanta, Agustín Jiménez, Elena Lombao, Richard Collins-Moore, Víctor Massán i Fael García.

«EL REI LEAR» podrà veure’s el dissabte 2 de febrer en el Principal; una obra adaptada per Talaia Teatre, amb Carmen Galiardo, Elena Aliaga, Lidia Mauduit, Javier Domínguez, María Sanz, Raúl Vera, Silvia Garzón, Joaquín Galán i José Ángel Moreno com a protagonistes. Adreça i dramatúrgia: Ricardo Iniesta.

«ELECTRA» arriba el dimarts 5 de febrer de la mà de Creació col·lectiva de la companhia do Chapitô, protagonitzada per Jorge Cruz, Nádia Santos i Tiago Viegas. Adreça: Cláudia Nóvoa & José Carlos Garcia.

Les dues últimes obres, ambdues es realitzaran en el Teatre Principal, han format part també del Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida són:

«ÈSQUIL, NAIXEMENT I MORT DE LA TRAGÈDIA FEBRER» el dissabte 9 i diumenge 10 de febrer, amb el protagonisme de Rafael Álvarez “El Bruixot” com a actor i director. i «FEDRA» el dissabte 16 i diumenge 17 de febrer, protagonitzada per Lolita Flores, Juan Fernández, Críspulo Cabezas, Eneko Sagardoy i Tina Sáinz. Versió: Paco Bezerra. Adreça: Luis Luque.

  • Una altra de les novetats importants d’aquesta edició, i amb la clara intenció d’acostar el teatre clàssic a tots els públics, és la programació d’una dotzena d’activitats, realitzades en la seva majoria per artistes locals de reconegut prestigi.

Minimitos grecollatins preparats per als petits.

Contes en els Pous de Garrigós a càrrec de Raquel López (Alacant). Dissabte 2,9 i 16 de febrer (dues sessions cada dia). Contes sobre els mites grecollatins més populars adaptats pels més petits.

ARTCLASSIC en el MACA

Taller familiar sobre arts escènic-plàstiques sobre els mites grecollatins. Per Espai Inspira i Extraradi (Alacant) Dissabtes 9 i 16 de febrer (dues sessions cada dia)

El meu viatge a Grècia Per Susana Guerrero, escultora (Elx). Dissabte 16 de febrer (dues sessions)

Xerrada a la Casa Bardín.

Xerra col·loqui “La tragèdia grega en el Teatre Contemporani” Per Lola Blasco (Alacant) Autora, Premi Nacional de Literatura Dramàtica 2016. Una de les autores espanyoles disruptivas dels anys deu a Espanya. Dissabte 2 de febrer.

TALLERS A la SALA NURIA ESPERT

Taller de dramatització per a actors i actrius Per Magüi Mira, directora i actriu. Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts.Una de les directores més importants de l’últims anys els treballs dels quals s’han representat en el Festival de Mèrida.

Més o menys en vers Per Toni Misó (Alacant) Actor durant set anys en la Companyia Nacional de Teatre Clàssic. Un taller sobre com expressar-se en vers clàssics

Venda d’entrades a partir del 17 de setembre. (Algunes de les activitats paral·leles seran gratuïtes).

En taquilla: de 12 a 14 h i de 17 a 21 h.

Per telèfon 965 202 380 (mitjançant qualsevol targeta financera)

Per internet www.teatroprincipaldealicante.com

En INSTANTICKET instanticket.es

DESCOMPTES

+65 Majors de 65 anys: 25% (tots els sectors i en totes les funcions on es consigni).

-30 Menors de 30 anys: 15% (tots els sectors i en totes les funcions on es consigni).

Aturats: 15% (tots els sectors i en totes les funcions on es consigni)

Estudiants de dansa: 20% (tots els esdeveniments de dansa en tots els sectors).

Estudiants universitaris: 30% (tots els sectors i en totes les funcions on es consigni).

50% de descompte per a estudiants de Teatre. Aquest descompte es realitzarà en les funcions que es consigni al programa i solament en Amfiteatre. Es facilitarà una llistat de les funcions disponible en taquilla i pàgina web.

20% posseïdors de bitllet RENFE AVE-LLARGA DISTÀNCIA amb destinació Alacant (3 DIES DES D’ARRIBADA) Més informació en http://www.renfe.com/

Per acreditar que es té dret a qualsevol descompte, caldrà lliurar el DNI, o bé el carnet d’aturat, i un document on s’acrediti ser estudiant de dansa, teatre, o universitari segons el cas. Els descomptes no són acumulables. No són acumulables tampoc els descomptes amb els abonaments.

GRUPS: es considerarà grup a la petició d’entrades per a un mínim de 15 persones del mateix esdeveniment en la mateixa sessió. Per adquirir aquestes entrades, posi’s en contacte amb el Teatre mitjançant el telèfon 965 202 380 o escrigui a informacion@teatroprincipaldealicante.com